1999’da İzmit’te yaşanan Gölcük Depremi’nin ardından yıllardır uyarıları yapılan İstanbul Depremi ile ilgili hazırlık çalışmaları Kahramanmaraş Depremi’nden sonra yeniden hız kazandı.

AFAD tarafından ‘Olası İstanbul Depremi için büyük hazırlık’ adlı raporda kentte deprem olması halinde kentin tahliye edilmesi için güzergahlar belirlendi.

tahliye-2

Deniz, Demir, Kara ve Hava Yolları üzerinden belirlenen tahliye noktaları eylem planında netleştirilirken, tahliye işlemi sonrası vatandaşların gönderileceği destek iller de listelendi.

İSTANBUL’DA TAHLİYE EDİLEN VATANDAŞLAR HANGİ İLLERE GÖNDERİLECEK?

‘İstanbul’dan Tahliyesi Yapılacak Kişiler Nereye Gönderilecek?’ başlıklı bölümde destek iller iki grup olarak belirlendi. İlk etapta depremzedeler, Balıkesir, Eskişehir, Ankara, Manisa, İzmir, Afyonkarahisar, Konya, Antalya, Denizli, Samsun ve Kayseri’ye tahliye edilecek. İsteyenler de memleketlerine gönderilecek.

tahliye-1-1

İhtiyaca bağlı ikinci grup destek il olarak belirlenen Adana, Gaziantep, Malatya, Trabzon, Diyarbakır, Erzurum ve Erzincan’a da depremzedeler sevk edilebilecek.

tahliye-2-1

Yapılan gruplamada ilk etap illeri arasında yer alan Denizli, Kahramanmaraş Depremi’nde de ilk düşünülen illerden biri olmuştu.