Otomatik kapılar, hemen her alanda karşımıza çıkabilmektedir. Bununla birlikte kullanıcılar, otomatik kapılar sayesinde bulundukları ortamın güvenliğini sağlamakta ve kullanım kolaylıklarından yararlanmaktadır. Özellikle apartmanlarda ve sitelerde sık tercih edilen otomatik kapılar, çeşitli sistemlerle de donatılmaktadır. Sinyal ve kapı üzerlerindeki sensörler sayesinde, kapılar evin içerisinde yer alan otomatlara bağlanır.

Ev sahibi otomat üzerinde belirlenen düğmeye bastığında, apartman ya da site kapısı otomatik olarak açılır. Bu durum özellikle engelliler için büyük önem taşımaktadır. Engelli kullanıcılar, otomatik kapılar sayesinde günlük işlerini de kolaylaştırabilmektedir. Bununla birlikte sadece tek tuşla otomatik kapıların açılmasını sağlayabilmektedirler. Aynı zamanda otomatik kapıların üzerinde bulunan sensörler de, son teknoloji ürünleri arasında yer almaktadır. Bu sensörler hareket algılama özelliği gibi farklı özellikleri içermektedir. Bu sayede kapı önünde harekete bağlı olarak kapı otomatik olarak açılabilmektedir. Otomatik kapıların sık tercih edilmesinin nedenleri arasında, kullanım kolaylığı sağlaması yer almaktadır. Kullanıcılar otomatik kapılar sayesinde anında kapı açma işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Bu durumda, hem güvenli hem de kolay bir şekilde otomatik kapılar kullanılabilmektedir. Özellikle resmi dairelerde ve kamu kuruluşlarında sık tercih edilmektedir. Bu sayede binanın güvenliği de sağlanmaktadır. Bu tarz kuruluşlarda kullanılan , kartlı ya da parmak okuyucu sistemlerle donatılmaktadır. Sisteme kayıtlı olan kişiler, binaya giriş ve çıkışlarını hızlı, güvenli şekilde yapabilmektedir. Bunun dışında hastanelerin laboratuvar ya da yoğun bakım ünitelerinde de, otomatik kapılar sık kullanılmaktadır. Bununla birlikte ortamın güvenliği üst düzeyde sağlanmaktadır. Özellikle laboratuvar ortamında yapılan giriş ve çıkışlar, otomatik kapıların kart okuma sensörleriyle sağlanmaktadır.

Bu sayede otomatik kapının bulunduğu ortama sadece ilgili kişiler erişim sağlayabilmektedir. Aynı zamanda kullanıcılar, sağlanan kolaylıkla birlikte güven ortamında da çalışmalarını gerçekleştirebilmektedir. Otomatik kapı kullanmak ve kaliteli otomatik kapılarını temin etmek isteyenler, Arat Otomasyon üzerinden tercihlerini yapabilmektedir.