İstenmeyen gebelikler çoğu zaman korunmasız cinsel ilişkiden kaynaklansa da bazen annenin hayatını da ciddi ölçüde tehlikeye atar. Bu durumlarda kürtaj yapılması kaçınılmaz olur. Anne olmak istemeyen, ölümcül risk taşıyan ya da herhangi bir nedenle bebeği dünyaya getirmek istemeyen kişiler için hizmetini kliniğimiz hekimleri vermektedir.

Anne sağlığını tehlikeye atmadan, sonraki gebelikler için sorun yaşatmadan çok kısa süre içinde kürtaj işlemi yapılabiliyor. Günümüzdeki teknoloji sayesinde sorunsuz bir biçimde yapılan uygulamalarla kadınlarda yaşanan dış gebelik sorunları, sorunlu hamilelikler ve istenmeyen gebelikler için kürtaj yaptırabilirsiniz.

Kürtaj İçin En Geç Ne Zaman Operasyon Yapılır?

18 yaşından büyük olan ve 10 haftadan küçük gebeliklere sahip olan kadınlara yapılabilir. 10 dakika süren bu işlem sonrasında herhangi bir nekahet devresi söz konusu değildir. Vakum tekniği ile son verilen gebeliklerle kişinin sağlık durumunu engelleyecek sorunlar yaşanmaz. Kişi hastane ortamında olduğu için sorunsuz bir şekilde operasyonun yapılması mümkündür. Banyo ve duş söz konusu olduğunda sorunsuz bir biçimde operasyonun yapılması söz konusu olabilir.

Kürtaj Zor Mu?

Günümüzde özel cihazlar ve teknikler söz konusu olduğundan kürtaj operasyonunun başarılı olması mümkün olacaktır. Kürtaj günümüzde kolay bir işlemdir. Gebelik ne kadar erken sonlandırılırsa o kadar kısa sürecek bir işlemle istenmeyen gebelikler sona erebilir. Hastalar genelde sorunsuz biçimde tercih edilen operasyondan sonra günlük yaşamlarına devam edebilir. Ancak cinsel yaşama 4 hafta ara verilmesi gerekir.

Kürtaj Süreci Nasıl İşler?

• Öncelikle muayene yapılır,

• Daha sonra işlem için randevu verilir,

• Anestezi uygulanır,

• 30 dakika dinlenme sonrası işiniz biter.

Uygulama süresi kısa olduğu için birçok belirti de zaman kaybı yaşanmadan ortadan kalkacaktır. 12 haftadan büyük gebeliklerde yasal olarak kürtaja izin verilmez. Ama gebeliğin anne sağlığı açısından risk taşıması durumunda bu zorunluluklarda farklı davranmak mümkün olabilir.

bölgesinde başarılı biçimde hizmet veren kliniğimizde uygun fiyatlarla yapılabilmektedir. Yaptırmak istediğinizde bizimle iletişime geçerek muayene için randevu alabilirsiniz. Kürtaj uygulamasının başarılı biçimde gerçekleşmesi akabinde gebelik isteyen hastalarda sorunsuz bir şekilde tedavi yapılmaktadır.