Denizli, bir milyonu aşkın nüfusuyla Ege bölgesinin en büyük şehirleri arasında yer almaktadır. Şüphesiz şehrin en önemli kurumu 1992 yılında kurulan Pamukkale Üniversitesidir. PAÜ'de 60 binin üzerinde önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi bulunmaktadır. Bu kalabalık öğrenci nüfusu Denizli için bir avantaj olsa da öğrenciler için kalacak yer sorunu teşkil etmektedir. Maalesef Denizli'de bulunan KYK yurtlarının kapasitesi üniversite öğrencilerinin %10'unu dahi barındıramamakta. KYK yurt ücretlerinin uygun oluşu, yurt içinde kahvaltı ve akşam yemeği için artı yemek yardımı yapılması, oda koşullarının iyileştirilmesi gibi avantajlarına rağmen sınırlı kontenjanı öğrencileri farklı barınma tercihlerine yönlendirmektedir.

Öğrenciler için en rahat tercih evde kalmak olarak görünse de eve yerleşirken ödeyeceğiniz depozito, bir kira bedeli emlakçı ücreti, ev eşyaları için ödeyeceğiniz ücret ve tüm bu giderleri hallettikten sonra karşılaşacağınız yemek, bulaşık, temizlik, elektrik-su-internet-ısınma giderleri maddi olarak sizi sıkıntıya sokabilir. Üstelik Pamukkale Üniversitesine yakın konumdaki evlerde kiralar yüksektir.

Fayda/maliyet analizi yaptığımızda özel yurtlar ve apartlar daha avantajlı görünmekte. Örneğin özel yurtta kalmak istediğinizde fakültenize yakın konumdaki yurdu seçerek yol parası vermekten kaçınabilirsiniz. Sorunsuz bir yurtta kalmanız başarınızı da olumlu etkileyecektir.

Özel yurt seçimi yaparken nelere dikkat etmelisiniz?

1- Kahvaltı ve akşam yemeği olan yurtları tercih edin. Böylece yemek için ekstra ödeme yapmaktan kaçınabilirsiniz.

2- Üniversitenize yürüme mesafesinde veya ücretsiz servisi bulunan bir yurt seçimi yaparak yol parası ödemekten kaçınabilirsiniz.

3- Oda özellikleri ve yurt imkanları iyi olan yurtları seçin.

Değerli arkadaşlar bildiğiniz üzere üniversite kayıtları artık elektronik ortamda yapılmakta. Bu yüzden kayıt için Denizli'ye gelmenize gerek yok. Yurt seçimi için de Denizli'ye gelmeniz gerekmiyor. Öğrenci odaklı yurt arama sitesi olan yurt.unibilgi.net ile Denizli şehir merkezi, ilçeleri ve üniversiteye yakınlık kriterlerine göre özel yurtları sıralayabilirsiniz.

Örneğin Denizli'de özel kız yurdu arıyorsanız Denizli kız yurtları bağlantısını ziyaret ederek yurt ve apartları liste halinde görebilir; detaylı inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

Yurt Rehberi’nde Denizli özel yurtlarıyla ilgili hangi bilgilere ulaşabilirim?

  • Google street veya Google map özelliğiyle yurdun çevresini görebilirsiniz.
  • İletişim sekmesinden yurtlara ait telefon, web site ve adres bilgilerine ulaşabilirsiniz.
  • Galeri alanından özel yurtların oda ve ortak alanlara ait fotoğraflara bakabilirsiniz.
  • Açıklama alanından odalarda bulunan eşyalara, yurt imkanlarına, yurdun lokasyon bilgilerine ulaşabilirsiniz.