Değişik mesleklerde Acıpayam’a gönül veren gönül dostları iftarlarını Bağbaşında Çağlar pide’de açtıktan sonra, aile toplantısı tadında ama “Bir sevdadır Acıpayam” sloganlarına uygun çok büyük bir gönül ailesi olduklarını gösterdiler. 

Yemeğe Acıpayam Dernekler Birliği başkanı Prof. Dr. Turgut Tok, birlik başkan yardımcısı Ramazan Kanlık, Genel sekreter Güner Ersoy, Genel sekreter yardımcısı Doç. Dr. Devrim Alkaya, başta olmak üzere, Birlik koordinatörü Sabit Kızılhan, Basın yayından sorumlu başkan yardımcısı Mustafa Ünal, Medyadan sorumlu başkan yardımcısı Mustafa Dağ, Muhasebeden sorumlu Başkan yardımcısı Ramazan Afşar, Mahallelerden sorumlu başkan yardımcısı Turan Güngör, Gençlik yapılanmasından sorumlu başkan yardımcısı Ferdi Yıldırım, Türbe ve tekkelerden sorumlu başkan yardımcısı Hüseyin Okcan, Dernekler birliği baş danışmanı Mehmet Ali Turhan, Dernekler birliği danışmanı Paü Öğr. Gör. Tolga Bakırtaş ve aileleri katıldılar.

BAYRAMDAN SONRA İLK GÜNDEM KAZIKBELİ SAVAŞI ZAFER YÜRÜYÜŞÜ    

Yemekten sonra yapılan sohbet toplantısında Ramazan bayramından sonra ilk iş olarak Kazıkbeli savaşının geçtiği topraklarda daha önce planlaması yapılan, isteyen herkesin katılabileceği  “Kazıkbeli savaşı zafer yürüyüşü” güzergahının keşfi için bir çalışma gezisi düzenleme kararı alındı.
 
KAZIKBELİ’NE ZAFER ANITI

Dernekler birliği başkanı Prof. Dr. Turgut Tok’da yöremiz için bir haçlı savaşı olan Kazıkbeli savaşı ve zaferinin bundan sonra hatırlanması için bu yürüyüşün geleneksel olması gerektiğini belirterek, bu topraklara ilk gelen öncü alperenlere vefanın artık ödenemesi gerektiğini belirterek Kazıkbeli’ne bu zaferi hatırlatacak anıt yapılması için ön çalışmalara başlandığını söyledi.

Geç saatlere kadar devam eden yemekli sohbet toplantısı samimi duygularla sona erdi.