HABERDENİZLİ.COM

Denizli’de korona virüs sayıları yeniden artmaya başladı. Acıpayam ilçesinde bir işçinin korona virüse yakalanmasının ardından pozitif vaka sayıları artmaya başladı. Covid-19 testi pozitif çıkan işçi sayısı 19’a ulaşırken tekstil atölyesinin tedbir amacıyla kapatıldığı öğrenildi.

Firma yetkililerinden yapılan açıklamaya göre pandeminin başlangıcından beri kapalı olan atölye normalleşme süreci ile yeniden açılmıştı.

Firma yetkilisi konuyla ilgili “Koronavirüs salgınının çıktığı günlerde tedbir amaçlı olarak İşyerimizi kapattık. Normalleşme sürecinin başlaması ile yeniden hizmet vermeye başladı. Maalesef ki çalışanlarımızdan bazılarının pozitif çıkması sonucunda İşyerimizi geçici süreliğine kapattım. İş güvenliği uzmanım başta olmak üzere Covid-19 virüsü vakası görüldüğü günden beri Belediyemiz tarafından ilaçlama yapıldı. Kendi imkanlarımız çerçevesinde maske kullanımı sosyal mesafe kurallarına uygun çalışmalarımıza devam ettik. Nasıl ve nerden bulaştığı belli olmayan Covid-19 virüsü maalesef bir çalışanımız tarafından diğerlerine bulaştı. Vaka sayısı maalesef var. İşyerimizi tedbir amaçlı kapattık. Bazı çalışanlarımız pozitif çıkmış olabilir ama negatif çıkan çalışanlarımızda bulunmaktadır” dedi.

"BASINDA ÇIKAN HABERLER ASILSIZ"

Firma yetkilisi pozitif vakalar görülmeye başlanmasının ardından basında tedbirsizlikten dolayı vakaların arttığının yazıldığını belirterek bu haberleri yalanladı. Firma yetkilisi “Basında çıkan tedbirsizlik yapıldığından dolayı vakalar çıktı yönünde çıkan haberler asılsızdır” diyerek korona virüsle mücadele etmek için gereken tedbirleri aldıklarını söyledi.

Kaynak: Aynahaber.net