Acıpayam Tarihi Yağlı Pehlivan Güreşlerinde ünlü pehlivanlar mücadele edecek. Etkinliğe 34 Kırkpınar Başpehlivanı ve 32 Başaltı Pehlivanı kol bağlayarak 450 sporcu kıyasıya mücadele edecek. Akalan Mahallesi Er Meydanında 4 Eylül 2017 Pazartesi günü düzenlenecek yağlı güreşlerde Ali Gürbüz, Şaban Yılmaz, Serhat Gökmen, Ekrem Yavuz, Ekrem Yavuz, Hasan Tuna ve Sermet Bulut gibi Kırkpınar’ın tanınmış isimleri kispet giyecek.

YAĞLI GÜREŞLER ÖNCESİNDE PANEL VE KONSER

Acıpayam Belediyesi Acıpayam Tarihi Yağlı Pehlivan Güreşlerinin yanı sıra 3 Eylül 2017 Pazar günüde Acıpayam Akşar Mahallesinden olan Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Bayram Şit’in onursal başkanlığında ‘’Türk Kültüründe ve Acıpayam’da Güreş Geleneği’’ konulu panel düzenlenecek. 3 Eylül’de  Talip Özkan Sanat Merkezinde gerçekleşecek olan panele konuşmacı olarak Acıpayam’ın bir değeri olan Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Bayram Şit, Prof. Dr. Turgut TOK, Prof. Dr. Bülent AĞBUĞA ve Doç. Dr. Ramazan SAVRANBAŞI katılacak.

TÜRK HALK MÜZİĞİNİN GÜÇLÜ SESİ ACIPAYAMLILARLA BULUŞUYOR

Acıpayam Tarihi Yağlı Pehlivan Güreşleri etkinlikleri kapsamında 3 Eylül Pazar akşamı Acıpayam’ın değerli sanatçıları Sadi Cesuroğlu ve Işıl Koç sahne alacak. Bu isimlerin ardından  Türk Halk Müziğinin güçlü seslerinden sanatçı Ahmet Şafak Acıpayamlılarla buluşacak.