Denizli’de klima servisi sahibi Mehmet Tok (43) ilkokul beşinci sınıfta sigaraya başladı. Henüz 13 yaşında sigarayla tanışan Tok, 20 yıl boyunca günde 2 paket sigara kullandı. 8 yıl önce kalp rahatsızlığı geçiren Tok’un hayatı o günde sonra değişti. Hastanede anjiyo olan Tok, o gün sigarayı bırakmaya karar verdi.

Sigarayı bırakırken çok zorlandığını fakat inat ettiğini söyleyen Tok, sigarayı bıraktığı gün, daha önce sigaraya harcadığı parayı biriktirmeye karar verdi. 8 yıl önce bir  klima gazı tüpünü kumbaraya dönüştüren Tok, her gün 2 paket sigara parasını bu kumbaranın içine attı. Kumbarayı her yılın sonunda açtığını söyleyen Tok, “her yılın sonunda kumbaradan büyük miktarda para çıkıyor. Şimdiye kadar parayla tatile gittim. 2 araba, bir de motor aldım.” İfadelerini kullandı.

En son açtı kumbaradan 12 bin lira çıkıyor

Mehmet Tok dördüncü kumbarasını açarken bir video hazırladı. 17 ay boyunca günlük 2 paket sigara parası attığı kumbaranın içinden tam 12 bin lira para çıktı. Tok şimdi de 5 kumbarasını hazırladı. Yıl sonunda da bu kumbarayı açacak. 

Sigarayı bıraktım hayatım değişti

Çok koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Tok, Spor yapmayı çok sevdiğini ifade ediyor. Sigara içerken de spor yaptığını fakat çok çabuk tıkandığını ve nefes darlığı çektiğini ifade eden Tok, “şimdi günde 2 saat salonda spor yapıyorum. Ardından da halı sahaya çıkıp top oynuyorum. Çok rahatım.

Yediğim şeylerden lezzet almaya başladım

20 yıl boyunca içtiği sigaradan kurtulan Tok’un damak tadı da değişti. Sigaranın tat almayı önlediğini söyleyen Tok, “sigarayı bıraktıktan sonra yediğim şeylerden daha çok lezzet almaya başladım.  Tükettiği bir çok şeyin tadının daha farklı ve güzel olduğunun farkına vardım.” İfadelerini kullanıyor.
 
Sigara bırakana kumbara hediye ediyor

Klima tüpünden imal ettiği kumbaralarda her yıl küçük bir servetin s ahibi olan Tok, şimdi de sigarayı bırakmak isteyenlere bu kumbaralardan hazırlayarak hediye ediyor.

ALDIĞI MOTOSİKLET

GİTTİĞİ TATİLLER

PARALARI KOYDUĞU KUMBARALAR