Kurtuluş Savaşı yıllarında kurulan, ülkenin kurtulmasında etkili gençlik cemiyetlerinden birisi olan Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), kalplerdeki yerini korumaya devam ediyor.
1970 ile l982 yılları arasında MTTB bünyesinde yetişen ve ülkemizin çeşitli kesimlerinde görev yapan aslen Denizlili 29 MTTB üyesi ve 12 Eylül sonrası yetişen bazı üyeler ile eski genel başkanlarından bir tanesinin de katılımı ile geçen Pazar günü Çamlık Hayal Kahvesi’nde bir araya gelerek, anıları tazelediler.
Aralarında siyasi partilerde görev almış, milletvekili adayı olmuş, il başkanlığı yapmış, Belediye Başkanlığı yapmış, Vali yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, Türkiye’nin çeşitli illerinde kurum müdürlüğü, genel müdürlük, müfettişlik ve memurluk yapmış olan MTTB üyelerinden Mustafa Sezer, Rüştü Kam, Mehmet Çiftçi, Güngör Kesimli, Selahattin Acar, Abdullah Başgün, Erkan Ocak, Mehmet Özkan, Erdal Otçu, Mustafa Kurnaz, Sıtkı Verim, Musa Kaçar, Abdullah Acar, Rıfat Çitçi, Orhan Aydemir, Mustafa Örki, Abdullah Acar, Mehmet Karaca, Fahrettin Altıntaş, Kadir Tıkaç, Yılmaz Sağdıç, Halil Karaayvaz, Hüseyin Dağdaş, Mustafa Kütükçü, Kamil Çetinkünar, İbrahim İmamoğlu, Seyfettin Demirciler ve eski genel başkanlardan Bergama eski Belediye Başkanı Raşit Ülper toplantıya katılanlar arasındaydı.  

KIBRIS ÖNEMLİ BİR NOKTA
Milli Türk Talebe Birliği bünyesinde yetişen Denizlili üyeler, anılarını tazelerken iki önemli konunun altını çiziyorlar. Bunlardan bir tanesi Kıbrıs Barış Harekatı, diğeri ile ilimizdeki Kıbrıs Şehitler Caddesi’nin isminin verilmesi konusu. 
Dönemin Genel Başkanı olan Raşit Ülper, Kıbrıstaki sorunların dile getirilmesi, Soydaşların haklarının savunulması için büyük bir miting düzenlediklerini belirterek, “İstanbul’daki büyük mitingde Türk Milleti’nin hassasiyetini dile getirdik. Bizden sonra diğer dernekler ve sivil toplum kuruluşları da harekete geçirdi. Ardından Barış harekatı yapıldı.” Dedi. 
Ardından söz alan Rüştü Kam, Barış harekatının ardından Denizli’de dönemin belediye başkanlığına müracaat ederek, bir caddesinin isminin Kıbrısta şehit olanların isminin verilmesini istediklerini belirterek, “Kıbrıs Barış Harekatının ardından sanıyorum 1976 yılında idi, Dönemin Belediye Başkanı Hasan Gönüllü’ye giderek Barış harekatında şehit olanlar için bir cadde isminin Kıbrıs Şehitleri Caddesi olarak verilmesini istedik. Kabul ettiler. Bugünkü caddenin ismi bizim eserimiz” dedi. 
MTTB’nin eski üyeleri, her yıl toplanmak ve MTTB’ni ilimizde tekrar canlandırmak için çalışma yapmak için kurdukları bir komisyon ile toplantıyı bitirdiler. Üyeler, önümüzdeki yıl tekrar bir araya gelerek değerlendirme yapacaklar.