Merkezefendi Belediyesi, 2019 yılında hayata geçirdiği ‘Merkezefendi Halk Süt’ hizmeti ile 2 - 5 yaş arası çocuklara süt ulaştırmaya devam ederken, zorlu ekonomik şartlarda faaliyetlerini sürdürmeye çalışan süt üreticilerine de destek sağlıyor.
Yem desteği ile üreticilerin bir nebze olsun rahat nefes almasını sağlayan Merkezefendi Belediyesi, son bir yılda ortalama 500 bin litre sütü yerli üreticiden alarak bütçelerine 3 milyon 600 bin TL destek sağladı.

“HEM ÇOCUKLARI HEM ÜRETİCİYİ MUTLU EDİYORUZ”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Merkezefendi Halk Süt dağıtımı gerçekleştirerek bir yandan aileleri ve çocukları mutlu ederken bir yandan da yerli üreticimize destek olmaya devam ediyoruz. Artan maliyetlerden dolayı zorlanan yerli üreticilerimize yem desteğimizi sağlıyoruz. Bu sayede çiftçimizin üretim maliyetlerini aşağıya indiriyoruz. Sütü de yerli üreticimizden alarak kaliteli, besleyici, besin değeri yüksek Merkezefendi Halk Süt’ü çocuklarımıza ulaştırıyoruz. Merkezefendi’deki tüm üreticilerimize hiçbir ayrım yapmaksızın desteklerimizi sürdürüyoruz” dedi.