Denizli'nin Merkezefendi ilçesine bağlı Aşağışamlı Mahallesi'nde 18 yaşındaki eşi İrem Evren'i yakın mesafeden 8 el ateş ederek öldüren katil zanlısı koca Ferhat Evren'in yargılanmasına başlandı. Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşması görülen davada sanık hakkında ‘tasarlayarak eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

“KAYNANAM SÜREKLİ EŞİMİN BENİ ALDATTIĞINI SÖYLÜYORDU”

Geçen yıl 7 Haziran'da işlenen cinayetin detayları da yargılama sırasında ortaya çıkmaya başladı. Kaynanası Hanım Gökgöz'ün sık sık eşinin kendisini aldattığını söylediğini, uzun süre bu sözlere inanmadığını, olay günü ise eşi ile arasında geçen bir konuşma kaydını kendisine attığını belirten Ferhat Evren; “Eşime mesajı sordum. Bana silah doğrulttu. Başkası ile ilişkisi olduğunu söyledi. Eşimin üzerine atladım. O dakikadan sonra olanları hatırlamıyorum” diye konuştu.

Zaman zaman ağlayarak ifade veren Ferhat Evren; “Eşimle aramı kaynanam bozdu. Sürekli eşimin beni aldattığını söyledi. Eşim evimizden çok annesiyle vakit geçiriyordu. Annesinin dolduruşuna gelerek benden şikâyetçi oldu. Ne zaman aramızı düzeltsem annesi araya girip yeniden aramızı açıyordu” ifadelerini kullandı.

“TEHDİT EDİLDİM”

Anne Hanım Gökgöz ise mahkemede sık sık tehdit edildiğini, şiddete maruz kaldığını ileri sürdü. Gökgöz, “Kuzumu susturdular. Telefonda yaptıkları tehditler kayıtlıydı. Onları savcılığa verecekti” diye konuştu.

Diğer yandan sanık avukatları Hanım Gökgöz hakkında ‘cinayete azmettirme' suçlaması ile Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: Sözcü