Şehrazat Dizisinin Çekimleri Denizli’de Başladı Şehrazat Dizisinin Çekimleri Denizli’de Başladı

Pamuklar hasat edilmesinin ardından işlenmek için çırçır fabrikalarına gönderiliyor. Hasat Öncesi Sarayköy İlçesi Ada Mahallesinde üreticilerimizle bir araya gelen İl Müdürümüz pamuk üretimi ve hasat konusunda vatandaşlarla sohbet etti. Mehmet Adalı’ya ait 50 dekarlık alanda yapılan hasada Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, İl Müdürü Yardımcısı Saffet Üge, Sarayköy İlçe Müdürü Ayhan Gümen ve İl/ İlçe Müdürlüğü teknik personeli katıldı.
Sarayköy ilçesinde toplam 67 bin dekar pamuk ekiliş alanı bulunmakta bunun yüzde 90'ında hasat bitmiş durumda. Tarla sahibi Mehmet Adalı pamuk hasadı hakkında detaylı bilgiler verirken, geçmiş yıllarda elle yapılan hasadın teknolojinin gelişmesiyle makinalarla yapılmaya başlandığını ve modern tarım tekniklerinin kullanımı sayesinde işçilik ve zaman yönünden de büyük ölçüde tasarruf sağladıklarını belirtti.
Ülkemizin Ege, Güney Doğu Anadolu, Çukurova ve Batı Akdeniz Bölgelerinin ekolojik koşulları pamuk tarımı için elverişli olup, özellikle Denizli'nin de içerisinde bulunduğu Ege pamukları ise kalite özellikleri bakımından standart olarak kabul edilmekte, tekstil sektörü tarafından öncelikli olarak tercih edilmektedir. İlimizde pamuk üretimi yoğun olarak Sarayköy, Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde yapılmaktadır. Son yıllarda ortalama 95-100 bin dekar alanda üretim gerçekleşmekte iken bu sezon üretim alanı 123 bin 595 dekara ulaşmıştır.
2023 üretim sezonunda hasadın devam ettiğini belirten İl Müdürü Şakir Çınar yaptığı açıklamada "2022 yılında Sarayköy, Pamukkale ve Merkezefendi İlçelerimizde 123 bin 595 dekar alanda 61 bin 932 ton pamuk elde ettik. Makinalı hasat işlemleri devam etmekte hasat yapılan parsellere göre ortalama verim 428,6 kg olup Türkiye’de pamuk üretiminde Denizli 8. sırada yer almaktadır. " dedi.
Pamuk hasadının ardından katılımcılar ve üreticiler ile birlikte Pamuk hasadı yapılan alanda hatıra fotoğrafı çekildiler. denizlide-beyaz-altin-hasadinda-sona-yaklasiliyor-2denizlide-beyaz-altin-hasadinda-sona-yaklasiliyor-1