Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 76. yılı dolayısıyla Vilayet önündeki Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Denizli Kadın Platformu ve siyasi partilerin kadın kolları üyeleri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından bir konuşma yapan Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Kolları Başkanı Ayşe Doğan Türk kadınına, milletvekili seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 76 yıl geçmesine rağmen hiç kadın temsilcisi seçilemeyen illerin olmasının üzücü olduğunu söyledi. Gelecek seçimlerde kadınların seçilebilir sıralarda yer alması gerektiğine dile getiren Doğan, ‘‘Bugün 5 Aralık 2010 Seçme Seçilme Hakkımızın Atatürk tarafından verilişinin 76. yılı. Bizler 1934 de birçok batılı ülkeden önce seçme ve secimle hakkını kazandık. Dünyada bu hakkı ilk 1906 Finlandiyalı kadınlar kazanmış Bu ilklerin arasında Türk Kadınları da girmiş ve 1935 seçimlerinde 18 milletvekilli ile TBMM de kadınlar temsil edilmiştir. Türk kadınına, milletvekili seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 76 yıl geçmesine rağmen hiç kadın temsilcisi seçilmeyen illerimizin olması üzücüdür. Bu konuda kadın temsilcisi olmayan illere göre şanslıyız. 72 yıl sonra da olsa bir kadın milletvekili seçebilmişiz. Hatta vekilimiz bakanlık görevine gelmiştir. Bu durum genel seçimlerde kadınlarımızın seçilebilir sıralarda yer almaları gerektiği konusunda siyasi partilerimize umarım örnek teşkil eder’’dedi

Törende konuşan Denizli Kadın Platform Başkanı Aysun Moralıoğlu ise Türk kadının siyasette olmasının Türkiye’nin uluslararası alanda saygınlığını artıracağına dikkat çekti ve sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘1934 yılında birçok Batılı ülkelerden önce Türk Kadınına seçme ve secimle hakkının tanınması kadınlarımızın etkin yurttaşlar olarak ülke yönetiminde söz sahibi olmalarını olanak kılmıştır. Kadınlara dönemin koşullarına göre çağdaş ve ileri boyutta önemli haklar sağlanmış olması Cumhuriyetin en büyük başarılarındandır. Kadınlarımızın siyaset ve yönetim kademelerindeki temsil oranlarının yükselmesi ve siyasal yaşamındaki etkinliklerinin artmasının, ülkemize güç kazandıracağı kuşkusuzdur. Bu doğrultuda atılacak adımlar, Türkiye’nin uluslararası alanda saygınlığını da artıracaktır.