Denizli'nin Tavas ilçesinde öğrencilerin gizli kalmış kabiliyetlerine ön plana çıkarmak ve mücadele ruhu kazandırmak amacıyla düzenlenen etkinlikler öğrencilerin yeni spor dallarına yönelmelerini sağladı. Daha önce sporun sadece futbol dalı ile ilgilenen Serdar Sadık Sarıgöz adlı öğrenci yeni tanıştığı uzun atlama yarışmasında Denizli'yi temsil etti. Türkiye yedincisi olan Sarıgöz, ödülünü törenle aldı.
Başarılı sporcuya ödül vermek için düzenlenen töreden konuşan, Tavas İlçe Milli Eğitim Müdürü Turhan Veli Akyol, bu yıl ikincisi düzenlenen Tavas Olimpizm ruhu kazandırma projesi sporlarının meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

İlçede belli bir spor dalında kabiliyetleri keşfetmek amacıyla düzenlen etkinliğin ikinci yılında bazı öğrencilerin Türkiye yarışmalarında ilk sıralarda yer almaya başladığını kaydeden Akyol, bu kapsamda Mehmet Özen İlköğretim Okulu öğrencisi Serdar Sadık Sarıgöz adlı öğrencinin okullararası yapılan uzun atlamada Denizli'ye temsilen katıldığı yarışmada yedinci olduğunu söyledi. Öğrenciye ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ödül verildi. Ödül törenine Okul Müdürü Erol Kaytazcı ve ders öğretmeni Mustafa Ülkülü katıldı. Yarışmaya katılan Sarıgöz'de daha önce sporun uzun atlama alanına ilgi göstermediğini ilçede yapılan olimpizm sporları sayesinde uzun atlama ile tanıştığını ve bundan sonraki hedefinin birincilik olduğunu söyledi.