İSTANBUL (CİHAN)- Bu yıl 16. düzenlenen Yılmaz Sazak Atletizm Yarışmaları’nda 2 Türkiye rekoru kırıldı. Dünyanın dört bir yanından 12 - 17 yaş arası genç atletleri buluşturan, 16. Yılmaz Sazak Uluslararası Yaş Grupları Atletizm Yarışmaları’nda çekiç atma ve gülle atma branşlarında 2 Türkiye rekoru kırıldı.
    Yüksel İnşaat tarafından, 16 yıldır gerçekleştirilmekte olan “Yılmaz Sazak Uluslararası Yaş Grupları Atletizm Yarışmaları” dünyanın farklı ülkelerinden bin beşyüz genç atleti istanbul’da buluşturdu.
    İstanbul, ENKA Spor Kulübü Sadi Gülçelik Spor Sitesi’nde gerçekleştirilen 16.sı ile yine sporseverleri ve dünyanın pek çok farklı köşesinden atletizme gönül vermiş genç yetenekleri buluşturan yarışlarda iki Türkiye rekoru kırıldı.
    U - 18 Erkekler çekiç atma (5 kilo) dalında Özkan Baltacı, derecesi 75.83 metre ile Yeni Yıldızlar Türkiye rekorunun, U - 16 Kadınlar gülle atma (3 kilo) dalında ise Ebru Dereli derecesi 18.19 metre ile 16 yaş altı Türkiye rekorunun yeni sahipleri oldular.
    Bu iki rekora ek olarak 2000 metre genç erkekler kategorisinde Muhammed Emin Tan derecesi 5.21.16 ile Genç Erkekler 2000 metrede şimdiye kadar yapılan en iyi dereceyi elde etti.
    Her yıl farklı kültürlerden, iki bine yakın genç atletin katıldığı, ulusal ve uluslararası rekorlara ev sahipliği yapılan Yılmaz Sazak Uluslararası Yaş Grupları Atletizm Yarışmaları’nın 16.’sına İngiltere, Lüksemburg, Fransa, Hırvatistan, Ukrayna, Ermenistan, Bulgaristan, K.K.T.C., Tunus, Türkmenistan, Makedonya, Irak, Kosova, Mısır, Bosna Hersek, Slovenya, Azerbaycan’dan katılım oldu.
    16. Yılmaz Sazak U.Y.G. Atletizm Yarışmaları’nda 12-17 yaş arası genç atletler 100 m, 300 m, 800 m, 1000 m, 1500 m, 2000 m koşu, 100 m ve 110 m engelli, uzun atlama, yüksek atlama, üç adım atlama, sırıkla atlama, çekiş atma, cirit atma, disk atma, gülle atma branşlarında yarıştılar.
    16. Yılmaz Sazak Uluslararası Yaş Grupları Atletizm Yarışmaları’na bu yıl, Türkiye Atletizm Federasyonu, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer Belediyesi kurumsal sponsor, Yüksel Özel Güvenlik Hizmetleri ve ENKA Spor Kulubü hizmet sponsoru, Depar Sports organizasyon danışmanı ve N’PR İletişim Danışmanlığı da İletişim Danışmanı olarak destek verdi.
    Bu arada Yılmaz Sazak Uluslararası Yaş Grupları Atletizm Yarışmaları, küçük yaş gruplarındaki atletlere, atletizmde kendilerini gösterme fırsatı sunmak, onları motive ederek, farklı spor dalları yerine spor kariyerlerine atletizmde devam etmelerini sağlamak amacıyla ilk kez 1996 yılında düzenlenmişti.
    1999 yılında komşu ülkelerden atletlerin davet edilmesiyle ilk kez uluslararası bir atletizm organizasyonu kimliğine kavuşan yarışmalar, kendi yaş grupları kategorisinde Avrupa’nın ilk üç yarışı arasına girmişti.
    Atletizmde özellikle “bireysel sponsorluk” kavramına öncülük eden Yılmaz Sazak; Semra Aksu, Lale Öztürk, Zeki Öztürk, Ahmet Altun, Serap Aktaş, Gülsüm Durak, Ebru Kavaklıoğlu gibi pek çok atlete kişisel olarak sponsorluk desteği sağlamış ve bu anlamda da atletizmin kurumsal anlamda genel olarak desteklenmesi için de Yılmaz Sazak Yaş Grupları Atletizm Yarışmaları’nı düzenlemişti.
CİHAN