TRABZON (CİHAN)- Yeni sezon öncesi transfer arayışlarını sürdürün Trabzonspor yönetimi, düşünmek için zaman isteyen Alman golcü Miroslav Klose ile prensipte anlaştığı Paulo Henrique'nin kulübenden gelecek cevabı bekliyor. Bordo-mavililerin ayrıca, forvet hattına düşündüğü futbolcular da farklı engeller çıkması üzerine Umut Bulut’u da takımda tutma kararı aldığı bildirildi.
     Daha önce Umut’un Fransa’nın Toluose takımına transferine izin verdiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Başkan Sadri Şener, takımın yükünü sırtlayacak golcü transferini yapmadan Umut’u bırakmalarının söz konusu olmadığının altını çizdi.
    Sevilla’dan Didier Zokora ile Bursaspor ile sözleşmesi biten Eren Albayrak ve Bucaspor’dan Sercan Kaya’yı renklerine katan Trabzonspor, prensipte anlaştıkları Belçika’nın Vesterlo takımında forma giyen Paulo Henrique’nin bonservis sorunu çözmeye çalışıyor. Vesterlo kulübüyle sözleşmesi sona eren Henrique’nin Trabzonspor’un teklifini kabul ettiği ancak futbolcunun bonservisinin Brezilya’da menajerlik işi yapan bir şirkette olduğu iddia edildi. Bordo-mavili yönetimin, aradaki sorunu çözerek söz aldığı futbolcuya biran önce imza attırmak istediği bildirildi.
    Karadeniz temsilcisinin forvete düşündüğü oyunculardan Alman golcü Miroslav Klose’de ise okul sorunu yaşanıyor. Bordo-mavili ekibin teklif ettiği ücreti olumlu bulan oyuncunun, çocuklarının eğitimi için Trabzon’da Almanca eğitim veren bir okul olmamasından dolayı düşünmek için zaman istediği öğrenildi. Yönetimin, Klose’yi çocuklarının İstanbul’da okuyabileceği teklifi ile ikna etmeye çalıştığı belirtildi. Öte yandan, yine tecrübeli golcüye İtalyan ekibi Lazio’nun da teklifte bulunduğu iddia edildi. Fransız medyasında yer alan haberlerde, Klose’nin Lazio’nun teklifine ‘evet’ dediği ve resmi imzaların 2 yıllık önümüzdeki günlerde atılacağı savunuldu.
    Trabzonspor’un transfer teklifinden bulunduğu bir diğer futbolcu da Sevilla’da forma giyen Romaric. Futbolcuyla prensipte anlaşan bordo-mavili yönetim, Sevilla kulübüne yaptığı 3 milyon Euro’luk bonservis bedeli konusunda cevap bekliyor.


CİHAN