Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Satranç Federasyon Temsilciliğinin organizasyonunda yapılan, İl Birinciliği ve Küçükler İl Şampiyonası, seçme ve final olarak iki aşamada gerçekleşti.
Yarışmalar boyunca turnuvada İl Birinciliği’nde 210, Küçükler İl Birinciliğinde ise 450 sporcu en iyiler arasına ismini yazdırabilmek için yarıştı. Madalyaların sahibini bulduğu ödül törenine yetkililer ve sporcu ailelerinin de ilgisi büyük oldu.
Teras Park Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, İşkur İl Müdürü Feridun Giresun, Meteoroloji İl Müdürü Oğuz Ali Avcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ayvaz Polat, TSF Ege Bölge Temsilcisi Kemal Boztekin, Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Ömer Sevinç ve Teraspark AVM Müdürü Osman Koçaslan katıldı. 

ÇOCUKLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Aralık ayında yapılan satranç seçmelerinde ve il birinciliği yarışmalarında satranç severlere kapılarını açan Teraspark AVM Müdürü Osman Koçaslan, satranç sporunun çocuklar için önemini çok iyi bildiklerini dile getirdi.   AVM yönetimi olarak böyle güzel bir yarışmaya ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu aktardı.

DENİZLİ SATRANÇ MERKEZLERİNDEN BİRİSİ
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ise, sözlerine alışveriş merkezinin özel bir salonunu satranç yarışmaları için tahsis eden Teraspark Yönetimine teşekkür ederek başladı. 
 Denizli’de satrancın çok sevildiğini ve lisanslı sporcu sayısının her yıl yaklaşık 1500 kişi arttığını ifade eden İbanoğlu; iki senedir ulusal düzeyde önemli yarışmalara Denizli olarak ev sahipliği yaptıklarını kaydetti. Bundan sonraki hedeflerinin uluslararası düzeyde bir yarışmayı Denizli’ye kazandırmak olduğunu söyleyen  İbanoğlu, çocuklara destek olan ailelere ve onlara satrancı sevdiren öğretmenlerine teşekkür etti.

SIRA TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA
26 Aralık-14 Ocak arasında düzenlenen turnuvada dereceye giren sporcular 24-30 Ocak tarihlerinde Antalya’da gerçekleşecek Türkiye Şampiyonasına katılacak. 
ÖMER AFYONCU BİRİNCİLİĞİ KAPTIRMADI
Satrançta geçen senenin şampiyonu Ömer Afyoncu, bu sene de tie break sonunda şampiyonluk kupasının yeniden sahibi oldu. Denizli İl Birinciliği yarışmasında zirvede yer alan Afyoncu, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Turnuvada ikinciliği Mehmet Ali Saraç, üçüncülüğü ise Batuhan Özen elde etti.