EURO 2012'de son yarı finalist belli oldu. Yarı final mücadelesinde İtalya ile Almanya, finale yükselmek için Varşova'da karşı karşıya geldi.
20 ve 36. dakikalarda Balotelli'nin gollerine 90+2. dakikada Mesut Özil penaltıdan cevap verse de bu gol Almanlar için yeterli olmadı ve İtalya karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak adını finale yazdırdı.
İspanya ile İtalya'nın karşı karşıya geleceği final karşılaşması 1 Temmuz Pazar günü saat 21:45'te oynanacak.
78 Fotoğraf
"Süper Mario" Balotelli!

Karşılaşmanın 5. dakikasına girilirken, İtalya kalesinde tehlike yaşandı. Kroos'un ortasına altıpas üzerinde Hummels vuruş yapıyor, çiz üzerine Pirlo'nun müdahelesinin ardından Buffon topu kontrol etti ve maçın ilk tehlikeli atağından gol çıkmadı.
İlk dakikalarda hücuma çıkmakta zorlanan İtalyanlar, 12. dakika içerisinde kalesinde iki tehlike atlattı. Boateng'in ortasında Buffon'un sektirdiği top, altıpas önünde Bonucci'ye çarptı ve az farkla kornere çıktı. Kornerden gelişen atakta da Kroos'un sert vuruşunda Buffon başarılı oldu.
Tempoyu yükseltip, İtalya karşısında baskı kuran Almanlar, dakikalar 20'yi gösterirken Maviler'in geliştirdiği atakta 1-0 geriye düştü. Sol kanattan etkili gelen Cassano'nun ortaya çevirdiği topa iyi yükselen Balotelli, kafayla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. Golü Balotelli atsa da Cassano'nun beceri ve katkısı görülmeye değerdi.
Golden sonra Almanlar tempoyu yükseltmek isterken, skorda üstünlüğü yakayalan İtalyanlar topun arkasında defans yaptı. Sık sık çalan faul düdüklerinin ardından oyundaki tempo, ilk yarım saati bırakırken biraz da olsa düştü.
35. dakikada Khedira'nın göğsüyle düzeltip vurduğu şutta, kaleci Buffon aynı güzellikte topu kornere çeldi.
Dakikalar 36'yı gösterdiğinde İtalya, skordaki farkı ikiye yükseltti. Hücuma hızlı çıkan İtalyanlar, Montolivo'nun kendi yarı alanından Balotelli'ye attığı uzun pasta İtalyan futbolcu ceza alanına girerken çok sert vurdu. Kaleci Neuer'in sadece baktığı meşin yuvarlak filelerle buluştu. Golden sonra formasını çıkartan Balotelli, sarı kart gördü.
Kalan dakikalarda skorda değişiklik olmadı ve karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 İtalya'nın üstünlüğüyle sonuçlandı.
İkinci yarıya Almanya oyuncu değişikliğiyle başladı. Podolski ve Gomez oyundan çıktı, Reus ve Klose oyuna dahil oldu.
İkinci yarıya daha etkili başlayan Almanya, oyunun temposunu yükseltti. Rakip yarı alana yerleşen Almanya, İtalyanların kolay çıkmasına engel oldu. Dakikalar 55'i gösterirken Khedira, Barzagli ile girdiği mücadeleyi kaybedince Almanya önemli bir fırsatı değerlendiremedi.
58'de Cassano oyundan çıkarken, Diamanti oyuna giren isim oldu.
62. dakikada Buffon mutlak bir golü çıkardı. Oyuna ikinci yarıda giren Reus'un frikik vuruşunda Buffon aynı güzellikte topu çıkarttı. Buffon'un elleriyle müdahele ettiği top, direğe çarparak kornere çıktı.
İtalya ikinci oyuncu değişikliğini 64. dakikada yaptı ve Montolivo yerini Motta'ya bıraktı.
67. dakikada İtalyanlar Marchisio ile üçüncü gole yaklaşırken, iki golün sahibi Balotelli 70. dakikada yerini Di Natale'ye bıraktı.
Son kozunu oynayan Almanya'da, Boateng kenara geldi ve oyuna Müller dahil oldu.
76. dakikada İtalya bir kez daha gole çok yaklaştı. Risk alan ve savunmasında ciddi açıklar veren Almanya karşısında Marchisio, rakiplerinden sıyrılarak ceza alanına girdi. Sağ çaprazdan uzak köşeye çektiği top auta giderken, Di Natale'yi boş olmasına rağmen tercih etmemesi dikkat çekti.
Almanya stoperleriyle de hücuma çıkarken, savunmasında açık vermeye devam etti. Üçüncü gole birçok kez yaklaşan İtalyanlar, bu kez Di Natale ile pozisyon buldu. Hızlı gelişen İtalya atağında; kaleciyle karşı karşıya kalan Di Natale'nin vuruşunda top yan ağlarda kaldı.
Maçın uzatma dakikalarında Almanya penaltı kazandı. Ceza alanı içerisinde Balzaretti'nin topu eliyle müdahele ettiği gerekçisiyle karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına geçen Mesut Özil, 90+2 dakikada Mesut Özil'in golüyle skoru 2-1'e getirdi.
Kalan dakikalarda skor değişmedi ve İtalya, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.
ALMANYA: 1  - İTALYA: 2
Stat: Ulusal Stadyum (Varşova)
Hakemler: Stephane Lannoy, Frederic Cano, Michael Annonier (Fransa)
Almanya: Neuer, Boateng (Dk. 71 Müller), Hummels, Badstuber, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, Mesut Özil, Kroos, Podolski (Dk. 46 Reus), Gomez (Dk. 46 Klose)
İtalya: Buffon, Chiellini, Barzagli, Bonucci, Balzaretti, Pirlo, De Rossi, Montolivo (Dk. 64 Motta), Marchisio, Balotelli (Dk. 70 Di Natale, Cassano (Dk. 58 Diamanti)
Goller: Dk. 20 ve 36 Balotelli (İtalya), Dk. 90 artı 2 (penaltıdan) Mesut Özil (Almanya)
Sarı kartlar: Dk. 37 Balotelli, Dk. 61 Bonucci, Dk. 84 De Rossi, Dk. 89 Motta (İtalya), Dk. 90 artı 4 Hummels (Almanya)