Muğla Valisi Fatih Şahin, Bakü'de düzenlenen Dünya Yıldızlar Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Hasan Berk Kılınç'ı makamında kabul etti. Şahin, yaptığı konuşmada genç sporcunun Azerbaycan’daki yarışmada yaptığı dört maçın sonucunda 85 kiloda dünya birincisi olduğunu hatırlattı. Bu başarının çok çalışma ve azmin zaferi olduğunu anlatan Vali Şahin, “Milas Güreş Eğitim Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren sporcumuz, bu başarısıyla hem kendinden küçüklere hem de büyüklere, dolayısıyla bütün topluma örnek bir şahsiyet olacak.” dedi.

Kazanılan şampiyonluğun Muğla adına çok önemli bir başarı olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ise şunları söyledi: “Milas Güreş Eğitim Merkezimiz'in 10 yıllık tarihi var. İlk defa bir dünya şampiyonu çıkarıyoruz. Hasan’ı örnek alan diğer sporcularımız, dünya şampiyonluğunu ve olimpiyat şampiyonluğunu hedef alacaklardır. Verdiğiniz destekler için teşekkürler.”

Genç sporcu Hasan Berk Kılınç da hedefinin Rio de Janeiro'da düzenlenecek 2016 Yaz Olimpiyatları’nda şampiyon olmak olduğunu söyledi.

Ardından Vali Şahin, genç sporcuya tablet bilgisayar ve Muğla’nın kültür özelliklerini yansıtan özel tasarımlı hediyeler, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hacıcaferoğlu ise spor kıyafetleri verdi.