KONYA (CİHAN)- Konya’da düzenlenen Türkiye Ümitler-Gençler ve 21 Yaş altı Karate Şampiyonası’nın ilk iki gününde İstanbullu karateciler ön plana çıktı. İstanbullu genç karateciler toplam 15 madalya ile rakiplerini geride bıraktı.
    Konya’da 44 ilden 774 sporcunun katılımıyla düzenlenen Türkiye Ümitler-Gençler ve 21 Yaş altı Karate Şampiyonası’na İstanbul damga vurdu. Turnuvaya toplam 167 sporcu ile katılan İstanbul, ilk iki gün 4 altın, 4 gümüş ve 7 bronz madalyaya adını yazdırdı.
    Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonanın ilk iki gününde ümitler ve gençler kategorilerinde maçlar yapıldı. Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Erçin ve teknik kurulun da takip ettiği müsabakalarda dereceye giren sporcular, Ekim ayında Malezya’da yapılacak Dünya Şampiyonası için seçmeye girecekler.
    Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Hikmet Yanartaş, Türkiye Ümitler-Gençler ve 21 Yaş altı Karate Şampiyonası’nın yoğu katılıma rağmen problemsiz geçtiğini söyledi.
    Organizasyon için iki aylık bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirten Yanartaş, “Konya daha önce de önemli organizasyonlara evsahipliği yapmıştı. Avrupa normlarında bir şampiyona olması için titiz bir hazırlık yaptık.” diye konuştu.
    Turnuvada şampiyon olan karateciler:
    ÜMİTLER
    Erkekler
    52 kilo Şükrü Onur Demir
    57 kilo Abdulkadir Kara
    63 kilo Abdülsamet Küçükoğlu
    Kata:    Alperen Fatih İniş

    ÜMİTLER
    Kızlar
    47 kilo Tuğçe Demiş
    54 kilo Banu Öztürk
    +54 kilo Çiğdem Teke
    Kata:    Meryem Mazlum

    GENÇLER
    Erkekler
    55 kilo Emre Cevahir
    68 kilo Alperen Doğan
    76 kilo Ziya Yaşar
    Kata: Ali Sofuoğlu

    GENÇLER
    Kızlar
    48 kilo Neslihan Çalışkan
    59 kilo Hiranur Saruhan
    Kata:    Gizem Şahin
CİHAN