1970 Dünya Kupası yarı finalinde de, 1982 Dünya Kupası finalinde de, üstelik de Almanya'nın ev sahipliğindeki 2006 Dünya Kupası yarı finalinde de kazanan hep İtalya oldu.

Büyük turnuvalarda Almanya ile oynadığı 7 maçta da kaybetmeyen gök mavililer, son 17 yıldır hiç yenilmedikleri rakipleri karşısında bu üstünlüklerini devam ettirerek, Euro 2012'de final bileti almak istiyor. Ancak İtalya karşısında, 2010 Dünya Kupası yarı finalinde İspanya'ya 1-0 yenildikten sonra oynadığı 15 maçının tamamını kazanmış güçlü bir rakip bulacak.

İtalya ile Almanya'yı karşı karşıya getirecek futbol klasiği, savunma ile hücumun savaşına sahne olacak. Alman futbolunun geleneksel fizik üstünlüğüne sahip, çok teknik oyunculardan oluşan yeni bir kuşak yetiştiren Almanya, gol bölgelerinde hiç sıkıntı çekmediğini bu turnuvada da gösteriyor.

Turnuvada şu ana kadar oynadığı tüm maçları kazanan Panzerler, Mesut Özil-Schweinsteiger-Gomez-Müller-Lahm gibi silahlarına ve disiplinli oyun anlayışına güveniyor. Futbolcular da, İtalya lanetini artık aşacakları konusunda kendilerine fazlasıyla güveniyor.

İtalya ise her zaman olduğu gibi önce savunma diyor. Gök mavilileri birçok şampiyonluğa taşıyan bu köklü savunma geleneği, hem eleme grubu maçları hem de turnuvada meyvelerini yine vermiş görünüyor. Zira eleme grubunda sadece 3 gol yiyen İtalya, Euro  2012'de de kalesinde 2 gole izin verdi ve 4 gol atabildi.

İtalyanlar, disiplinli takım savunması kadar, İngiltere'yi turnuva dışına gönderen harika penaltının sahibi Andrea Pirlo'nun ve Balotelli-Cassano ikilisinin yaratıcılıklarına güveniyor