TRABZON (CİHAN)- Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, takımdan ayrılacak her futbolcunun yerini doldurabilecek güce sahip olduklarını söyledi.
    Yener, yaptığı açıklamada, hedeflerinin özellikle Avrupa’da başarılı olmak, daha sonra da Süper Lig’de geçtiğimiz sezon hedefledikleri şampiyonluğu yeni sezona bu yıl ulaşmak olduğunu ifade eti. Bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarının altını çizen Yener, yönetim kurul olarak da bu doğrultuda yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını anlattı.
    Bu hedef doğrultusunda karolarına kattıkları Didier Zokora’nın başarılı bir futbolcu olduğuna değinen Yener, şöyle devam etti:
    “Kendisini ön liberodaki esikliği gidermek için transfer ettik. Hem forvete, hem aksayan diğer yerlere yerli ve yabancı oyuncu arayışlarımız sürüyor. Görüştüğümüz birçok isim var ama kesin anlaşma olmadan isim zikretmek doğru olmaz. Amacımız geçen yıldan daha iyi hem ligde, hem Avrupa başarılı olacak bir takım oluşturmak.”
    Yener, Selçuk İnan ve Egemen Korkmaz gibi isimlerin ayrılması ile takımın iskeletinin bozulduğu eleştirilerine ise katılmadığını beyan etti. Kulüplerin kadrolarını sürekli yenilediğine atıfta bululan Yener, “Bu dünyanın bütün kulüplerinde vardır. Dolayısıyla zaman zaman futbolcuların gelip gitmesi son derece normal.” dedi.
    Yönetim olarak Selçuk ve Egemen’in kalmasını istediklerini dile getiren Asbaşkan, onların tercihlerini ayrılmaktan yana kullandıklarını vurguladı. Her iki futbolcuya da Trabzonspor’a verdiklerinden dolayı teşekkür eder Yener, bundan sonraki futbol hayatlarında da başarılar diledi.
    Trabzonspor’dan bugünü kadar birçok futbolcunun gelip geçtiğini hatırlatan Yener, “Şu bir gerçek bugünü kadar Trabzonspor’dan bugün kadar çok şöhretli futbolcular ayrılmıştır, herkesin yeri dolmuştur. Trabzonspor kulübü var oldukça bunların eksikliklerini doldurabilecek gücü vardır. Her zaman daha kaliteli, daha iyi futbolcuları, Trabzonspor’u hedeflerine ulaştıracak transferleri yapabilecek gücümüz var ve bunu da en iyi şekilde kullanacağız.” dedi.
CİHAN