Merkezefendi Belediyesi,  okul bahçelerine yaptırdığı halı sahaların ilk açılışını Eskihisar’da gerçekleştirdi. Musa-Hatice Çelikkol Ortaokulu Bahçesine yapılan halı saha açılışı vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekti. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, öğrencilere birde basketbol sahası sözü verdi. 
Merkezefendi Belediyesi tarafından Musa-Hatice Çelikkol Ortaokulu bahçesine yaptırılan halı sahnın açılışına Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Yücel Güngör, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları, Merkezefendi Belediye Meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Eskihisar Mahallesi’ne seçim öncesi söz verilen halı sahanın faaliyete geçmesi ile çocuklar ve gençler büyük mutluluk yaşadı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Merkezefendi Belediyesi, eğitime ve çocuklara yatırım yapmaya devam ediyor. Ben bu halı sahanın yapımında emeği geçen Merkezefendi Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu eğitime yatırım yapmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra başarılı sosyal projeleri ile örnek bir belediyecilik sergiliyor. Bugünde sizler kazandırılan bu halı saha ile saha güzel ortamlarda spor yapma imkanı bulacaksınız” dedi.  
Musa-Hatice Çelikkol Ortaokulu 7-A sınıfı öğrencileri Melike Tufan ve Ömer Faruk Esen, halı sahanın yapılması ile ilgili duygularını dile getirdi ve

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’ndan basketbol sahası istedi.
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak bugün ilk açılışımızı gerçekleştiriyoruz. Eskihisar Mahallesine seçimden önce geldik ve sizlere bir halı saha sözü vermiştik. Bugün bu sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Biz belediyecilik anlayışını kaldırım yapmak yada asfalt dökmek olarak görmüyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri ile de vatandaşlarımızın yanında olmak istiyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz bütün sosyal sorumluluk projelerinde vatandaşlarımızdan büyük destek gördük. Sosyal sorumluluk projelerimizin yanı sıra fiziki şartların iyileştirilmesi içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Halı sahanın yapımı ile sadece okulumuzdaki öğrenciler değil Eskihisar mahallesindeki gençlerde faydalanacak. Öğrencilerimiz halı sahanın yanında bizden birde basketbol sahası istediler onunda sözünü buradan veriyoruz. Merkezefendi Belediyesi olarak en kısa zamanda buraya birde basketbol sahası yapacağız” dedi.
Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, “Gençler için Merkezefendi Belediyesi’nin yaptığı bütün çalışmaların kaymakamlık olarak destekçisi olacağız. Bizler için siz çok önemlisiniz. Bugün Merkezefendi olarak, gençlere yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.
İlk Penaltı Başkan Subaşıoğlu’ndan
Konuşmaların ardından yeni yapılan halı sahanın açılışını Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Merkezefendi Meclis Üyeleri, öğrencilerle birlikte yaptı. Açılışın ardından halı sahada ilk başlama vuruşunu Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu yaptı. Açılışın ardından, Merkezefendi Belediyesi tarafından her Cuma geleneksel hale gelen Cuma hayrı da Musa-Hatice Çelikkol Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirildi.