İSTANBUL (CİHAN)- "Görmeyen Gözler Duyacak" sloganıyla bir ilki daha başlatarak, görme engellilere yönelik olarak Galatasaray Dergisi içeriğini Galatasaray.org üzerinden paylaşmaya başlayan Galatasaray Spor Kulübü'nün iletişimden sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Sedat Doğan, projeye ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kulübün internet sitesine konuşan Sedat Doğan, Galatasaray Spor Kulübü'nün kamuya yararlı bir dernek olduğunu belirterek, " Bu itibarla kamuya yararlı her türlü faaliyeti yürütmesi tabiidir. Galatasaray Türkiye’de başka hiçbir kulübün elde edemediği bir başarıya imza atmış ve tekerlekli basketbol takımı dünya şampiyonu olmuştur. Bu itibarla belki yorumunuz başkaca kulüpler için geçerli olabilir ancak Galatasaray uzunca bir süre önce bu alanda adımlar atmaya başlamıştır. Bizim dönemimiz ile birlikte başlamıştır demek geçmişte çaba gösterip hizmet vermiş olan Galatasaraylılara haksızlık olur. Ancak biz bu konuya daha da geniş bir perspektifle yaklaşacağız. Bu anlamda çalışmaların yoğunlaşacağı doğrudur. Bu projelerden biri de Görme engellilere yöneliktir." ifadelerini kullandı.
Projenin oluşumu ve amacı hakkında bilgiler veren Sedat Doğan, şu ifadelere yer verdi: "Hikayesi şöyle, Galatasaray Lisesi’nden bir arkadaşımla akşam iş çıkışı buluşacaktık. Ancak geç geldi ve geldiğinde gözleri yaş doluydu. Ne olduğunu sorduğumda sağnak yağmur altında elinde görme özürlülere ait bastonla yolun kenarında ıslanmış ve soğuktan titreyerek bekleyen bir kişiyi aracına alıp evine bıraktığını ve yolculuk esnasında bu durumda olan kişilerin çektiği zorlukları ve onurlu mücadelelerini dinlediğini, ülkemizin alt yapısının özürlü kardeşlerimizi sokakta dolaştırmaya ve onların topluma entegre olmasına izin vermediğini uzun uzun anlattı. O günden sonra elimize fırsat geçtiğinde bu sorunla ilgilenmeye karar verdik. Ve ilgilendik de.
Görme engelli kardeşlerimize yönelik olarak, göreve gelmeden önce kafamızda şekillenen projeleri geliştirmeye başladık. Göreve gelince bu konuda kurulmuş derneklerin temsilcileri ile fikir alış verişinde bulunduk. Ve ilk adımları hızla attık. Projeye bir isim koyalım dedik. Projenin ilk adımı olarak dergimizi sesli ve ücretsiz olarak internet sitemize koymaya karar verdik. İlk sesli sayı özetlerden oluşuyor ama bir sonraki sayı dolu dolu olacak. İlk yapmış olduğumuz aktivite sesli dergi olduğundan projenin ismini de “Görmeyen Gözler Duyacak” olarak belirledik. Bir tezatmış gibi görünse de ismin merak uyandırmasını istiyorduk. Yani insanlara biraz da garip gelmeliydi. Aldığımız tepkiye baktığımızda başarılı olduğumuzu görüyoruz. İlk beş günde 20.000 den fazla kişi sesli dergimizi dinledi."
Doğan, görme özürlülerle ilgili başka çalışmaların da olacağını kaydederek, "Galatasaray TV ve sosyal mecralarımızı da bu konuya entegre edeceğiz, bu konuda bilinci artıracağız. Amacımız bu işin sadece kulübümüzle sınırlı kalmaması." diye konuştu.
Galatasaray'ın Türkiye’de bir çok konunun öncülüğünü yaptığını dile getiren Doğan, amaçlarını ise şöyle açıkladı: "Bu konuda da öncülük yapması Galatasaray kültürünün, misyonunun gereğidir. Biz bu işe kalkışırken sadece Galatasaraylı engelli kardeşlerimize ulaşmayı hedeflemiyoruz. Gönül verdiği takım hangisi olursa olsun tüm engelli kardeşlerimizin hizmet almasını ve onların sıkıntısının bizim de sıkıntımız olduğunu anlatmak, toplumun bu sıkıntıları çözmesi için bilinçlenmesini arzu ediyoruz."
Sedat Doğan, göreve geldikleri günden itibaren “dünya çapında başarı” vizyonu paralelinde bu vizyonu destekleyecek ve marka değerini artıracak bir “Sosyal Değer Yaratma” projesini uygulamaya koyduklarını anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı: "İlk olarak Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da yeni sezon için bir aile tribünü ayırdık. Bu çerçevede özellikle bayanları ve çocukları futbolla tanıştırmaya ve bu temaşadan rahatça ve endişesiz bir şekilde zevk almalarına çalışacağız. İkinci olarak Nike firmasıyla Türkiye’nin ilk çevreci forması olan sarı formayı hazırladık. Bu forma da Ekim – Kasım ayı gibi satılmaya başlanacak. Galatasaray’ın dünyayı ve çevreyi koruma vizyonunun bir parçası olarak pet şişelerin geri dönüşümünden elde edilen iplikten yapılan bir formadan bahsediyoruz.
Bir bölümü hazırlık aşamasında olup yeni sezonla birlikte başlayacak projelerimiz var. Ancak bunları birer birer açıklayacağız. En hızlı yürüyen projemiz çocuklara ve gençlere yönelik projeler. Kısa zamanda hayata geçireceğiz. Ancak bu konuda sınırımız yok. Yeni fikirlere de açığız. Müzemiz tamamlanınca burası ile entegre olarak düzenlemek istediğimiz projeler var." CİHAN