Fransa, Avrupa Şampiyonası'ndaki son maçına çıkan İsveç önünde eşiğine kadar geldiği turu geçmek istiyor. Çeyrek final için 1 puanın yeteceği Fransa'da teknik direktör Blanc'ın bazı as oyuncularını dinlendirebileceği belirtiliyor.

İsveç ile Fransa, Kiev Olimpiyat stadında karşı karşıya gelecek. Karşılaşmayı Portekizli hakem Pedro Proença yönetecek.
Euro 2012'de oynadığı iki maçta da öne geçmesine karşın üstünlüğünü koruyamayan ve bu karşılaşmalarda mağlup olarak turnuvaya veda eden İsveç, Fransa ile formalite maçına çıkıyor. İki maçta 4 puan toplayan Fransa ise çeyrek final yolunu büyük ölçüde yarılamıştı.
 
Fransa Teknik Direktörü Laurent Blanc'ın bu karşılaşmada sarı kart ceza sınırında bulunan oyuncularını dinlendirebileceği belirtiliyor. Blanc'ın Debuchy ve Jeremy Menez'in yerine Reveillere ve Valbuena'ya şans verebileceği dile getiriliyor. Yann Mvila'nın da sakatlığı süren Cabaye'nin yerine 11'de oynayabileceği ifade ediliyor.
 
Yenilmezlik serisini 23 maça çıkaran Fransa'nın İsveç'e karşı şansı yaver gidiyor. Zira İsveç, rakibini son olarak 1969'da oynanan Dünya Kupası eleme karşılaşmasında mağlup etmeyi başarabilmişti. Turnuvadan elenmelerine rağmen Fransa karşısında onur mücadelesi vereceklerini dile getiren Zlatan Ibrahimovic "Evimize puanlarla dönmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Fransa'ya çeyrek final için beraberlik yetiyor. Fransa'nın turnuva dışında kalması ise diğer maçta Ukrayna'nın İngiltere'yi yenmesine bağlı. Bu senaryoda; İngiltere'yle gol averajının ve attığı gol sayısının aynı olması halinde Fransa'nın elenme ihtimali bulunuyor.