BALIKESİR (CİHAN)- Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, bu yıl Atatürk Stadı'nın ışıklandırılacağını belirterek, "Bölgede cezalı maçlar olduğu zaman Bank Asya ve Süper Lig'den takımların gelmesi söz konusu. Stadın tamamının kapalı hale getirilmesi ve ışıklandırılması sportif başarıya bağlı. Sizin sportif başarınız yoksa gidip de yardım alamıyorsunuz." dedi.
Vali Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok ve oda başkanlarıyla birlikte kapalı tribünü yenilenen Atatürk Stadı'nda incelemelerde bulundu. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın hemşehrisi olduğunu belirten Arslan, paranın başarılı olan illere verildiğini vurguladı. Balıkesir'de spor tesislerinin artması için büyük çaba sarf eden Arslan, "Biz bu stadı nasıl yaptırdık? Balıkesirspor 3. Lig'den 2.Lig'e çıktı diye yaptırdık. Bandırma Stadı'nı da Bandırma Bank Asya'ya çıkıyor diye yaptırdık. Bu işler böyle oluyor. Gittiğimde soruyorlar, kaçıncı ligde oynuyorsunuz diye." şeklinde konuştu.
Başkan Ok da Balıkesirpor'un bulunması gereken yerin en az Bank Asya 1. Lig olduğunu söyledi. Takımın daha düne kadar nüfusu 10 bin olan ilçelerle maç yaptığını vurgulayan Ok, "Bu sezon birlik beraberlik içinde Bank Asya 1. Lig'e çıkılacağına inanıyorum. Hep beraber inanırsak bu iş olacaktır. Vali bey de bu manada her türlü desteği veriyor. Bu yılki transferlerimiz, geldikleri takımların en iyileri. Ara vermeden direkt olarak Bank Asya'ya çıkacağız." dedi. CİHAN