Denizli’nin ev sahipliği yaptığı Masterler Atletizm Türkiye Şampiyonası Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi’nde başladı. Yüzlerce sporcunun katıldığı şampiyonada en büyük ilgiyi 82 yaşında olan ve şampiyona için Amerika’dan Denizli’ye gelen Nuri Sabuncu gördü. Masterler Atletizm Türkiye Şampiyonası'nda performansı ile ayakta alkışlanan 82 yaşındaki Nuri Sabuncu, atletizm, yüksek atlama, uzun atlama kategorilerinde katıldığı bütün yarışlarda altın madalyanın sahibi oldu.
82 yaşında olmasına rağmen atletizm, yüksek atlama, uzun atlama ve engelli koşuda yarışan Nuri Sabuncu, bu sayede daha dinç olduğunu söyledi. Şampiyonada yarıştığı birçok dalda ödülde alan Sabuncu, son 5 yılda 150 madalya kazandığını belirterek, "Benim en fazla hoşuma giden şey burada genç atletlerle birlikte olmak ve yarışmak. Bu bana büyük bir huzur veriyor. Genç atletlerimiz de çok kabiliyetli. Denizli Belediyesi müthiş bir tesis yapmış. Biz ancak bu sayede Avrupa’da ismimizi duyurabiliriz" dedi.
Birçok şampiyonada yarıştığını kaydeden Sabuncu, "Genellikle 100 ya da 200 metre koşuyorum. Uzun atlama ve yüksek atlama da yapıyorum. Balkanlardaki yarışlarda şampiyonluklarım var. Zagrep’teki yarışlarda engelli koşacağım. Yarışlarda Türkiye’yi temsil etmek büyük zevk. Bunu bırakmamak lazım" diye konuştu. Genç atletlere de tavsiyelerde bulunan Nuri Sabuncu, şunları söyledi:
"Kesinlikle sporu bırakmasınlar. Atatürk, sporla birlikte zekanın da gelişeceğini söylemiş. İlerleyen yaşlarda unutkanlıklar başlıyor ama sporla bunu en aza indirmek gerekir. Gençlere söylüyorum. Düşmanlarınızı sevin. Bu şekilde hayata düşmanınız kalmaz. Hayata yapışın. Eğer hayatı bırakırsanız hayat da sizi bırakır. En büyük zevkim spor yapmak. İçkim ve sigaram yok. Ben Amerika'da yaşadığım için Türkiye'yi temsil edince çok mutlu oluyorum. Hele genç atletleri görünce daha da seviniyorum. Ben Türk'üm"
Yarışların ardından Nuri Sabuncu’ya madalyalarını veren Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu verdi. Madalyasını alan 82’lik atlet büyük sevinç yaşadı.