İSTANBUL (CİHAN)- 2011 Modern Pentatlon Yıldız A Dünya Şampiyonası 17 - 21 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.
    Olimpiyat oyunlarının tarihteki başlangıç noktası sayılan modern pentatlon, Türkiye’yi olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapmaya bir adım daha yaklaştıracak. Türkiye’de gerçekleştirilecek Modern Pentatlon Dünya Şampiyonası’na 30 ülkeden 450 sporcu, antrenör, hakem ve yönetici katılacak.
    2012 Avrupa Spor Başkenti olarak ilan edilen İstanbul, ilk kez çoklu branşta bir dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacak. 30 ülkeden 450 sporcu, antrenör, hakem ve yöneticinin katılacağı 2011 Modern Pentatlon Yıldız A Dünya Şampiyonası, 17-21 Ağustos 2011 tarihlerinde İstanbul Ataköy Sinan Erdem Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecek.
    Şampiyonaya, Dünya Olimpiyat Komitesi Tabii Üyesi ve Dünya Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Dr. H.C. Klaus Schormann başta olmak üzere Dünya Federasyonu’nun önde gelen birçok yetkilisi de katılacak.
    Ayrıca, Dünya Modern Pentatlon Federasyonu Fahri Başkanı Monako Prensi Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi ’nin (Prens II. Albert) de şampiyonayı onurlandırması bekleniyor.

    ŞAMPİYONA’NIN TANITIMI 15 AĞUSTOS’TA OLİMPİYATEVİ’NDE YAPILACAK
    Şampiyona, 17 Ağustos 2011 Çarşamba günü yapılacak bayrak geçiş töreni, açılış seremonisi ve ardından gerçekleştirilecek iftar düzeneğindeki hoşgeldiniz yemeğiyle başlayacak.
    18 – 21 Ağustos 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2011 Modern Pentatlon Yıldız A Dünya Şampiyonası’nda sporcular, eskrim, yüzme ve kombinasyon (atıcılık - atletizm) branşlarındaki müsabakalara katılarak, ülkelerini temsil edecek.
    Olimpiyat oyunlarının tarihteki başlangıç noktası olmakla beraber, çoklu branşta müsabakalar sergilenen bir spor dalı olan Modern Pentatlon, olimpiyatların Türkiye’de gerçekleştirilebilmesi için de büyük bir adım olacak.
    Şampiyonanın tanıtımını içeren basın toplantısı ise 15 Ağustos Pazartesi günü saat 11.30’da Türkiye Olimpiyat Komitesi’nin evsahipliğinde, Olimpiyatevi’nde yapılacak.
CİHAN