Denizli’de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Zafer Kaplan, Haziran 2011’de yapılması planlanan genel seçimde MHP’den milletvekili aday adayı olmak isteyenleri bir an önce partiye gelerek başvuru yapmaya davet etti. MHP’ çatısı altında meclise gitmek isteyen adayların şimdiden il, merkez ilçe ve kadın kolları ile birlikte seçim çalışmalarına katılmasının faydalı olacağını ifade eden MHP İl Başkanı Kaplan, “Partimizden milletvekili seçilerek meclise gitmek isteyen milletvekili aday adaylarımızın partimize gelerek, bizlerle görüşmesi aday adaylıklarını açıklamasını istiyoruz. Geçen seçimde MHP’den 28 ülkücü arkadaşımız milletvekilliği için aday adayı olmuştu. Bu seçimde 40’tan fazla arkadaşımızın milletvekili aday adayı olmasını bekliyoruz. Aday adaylarımız şimdiden bizimle seçim çalışmalarına başlamalı. Parti içi seçim çalışma programının öğrenilmesi, partililerle tanışılması, ilçe ve belde örgütleriyle ortak çalışmaların yapılması için aday adaylıklarının erken açıklaması düşüncesindeyim. Son ana kadar bekleyerek aday adaylıklarını açıklamak istemeyen arkadaşlarımıza çağrı yapıyorum” dedi.

Gönlümüzden geçen ön seçim

MHP il teşkilatı olarak gönüllerinden geçenin milletvekili adaylarının belirlenmesinde ön seçim olduğunu belirten İl Başkanı Kaplan, “Milletvekili aday adaylarının arasında yapılacak ön seçimle adayların belirlenmesini istiyoruz. Yılbaşından sonra genel merkezimizle görüşerek bu konuyu netleştireceğiz. Ön seçim olursa partimize üye 600 delegemiz ve genel merkezimizin oluruyla sivil toplum örgütlerinin bazılarının da katılımı ile 700- 800 kişinin oyu ile milletvekili sıralamamızı belirlemek istiyoruz. 1999 – 2002 ve 2007 seçimlerinde Denizli’de milletvekili sıralaması ön seçimle olmuştu. Bu yılda ön seçim yapılması en büyük dileğimiz” dedi.

Birinci parti biz olacağız

Başbakan Erdoğan’ın genel seçim tarihini 2011 yılı haziran ayı olarak verdiğini, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ise genel seçimlerin 29 Mayıs İstanbul’un fethedildiği tarihte yapılmasını isteğini belirten İl Başkanı Kaplan, “MHP olarak genel seçime çok iyi hazırlanıyoruz. Bu seçimlerde MHP farklı söylem ve farklı bir seçim çalışması ile halkımızın huzuruna çıkacak. 12 eylül referandumunda genel seçimin provasını da yaptık. Seçim takvimimiz büyük ölçüde belirlendi. Hepsi birbirinden kaliteli ve değerli milletvekili aday adaylarımız ve adaylarımızla halkımızdan destek isteyeceğiz. Sandıktan da birinci parti olarak biz çıkacağız. Denizli’nin özlediği hizmeti MHP’li vekillerimizle biz vereceğiz” dedi.