Finans piyasalarını yakından takip eden Sima Koçtepe verileri toplar, analiz eder ve profesyonel öngörüler çıkarır. Finans piyasalarında eğilimleri tespit eder, sinyalleri dikkatle takip eder ve analizleri ile sorunları çözer. Sima Koçtepe’nin veri analitiği almış olduğu eğitimlerle bilimsel olmanın yanında aynı zamanda sektörün kalbinde yer almasıyla birlikte deneyime dayanır. Bu şekilde çalıştığı aracı yatırım kurumlarında ve sosyal medya hesaplarından kendisini takip eden yatırımcıların portföylerini doğru yatırım araçları ile oluşturmalarını sağlar.

Yatırımcıların doğru kararlar almasını sağlayan finansal rehberlik yapar. Uzman broker yeni yatırımcı yetiştirmek için online eğitimler verir. Aynı zamanda hazırlamış olduğu eğitim setini ücretsiz olarak paylaşır. Bilimsel ekonomik kuramlarını derinlemesine bilir. Hisse senedi, döviz, emtia, kripto gibi farklı yatırım araçlarının sinyallerini takip eder. Yaptığı işlemleri takipçileriyle paylaşır. Takipçileriyle paylaştığı bilgiler arasında kısa ve uzun vadeli yatırım fırsatlarının sinyalleri analizler ve raporlar bulunur. sima-koctepenin-veri-analitigi

Sima Koçtepe Kimdir?

İzmirli olan Sima Koçtepe 29 Nisan 1987 yılında Güzelbahçe ilçesinde doğmuştur. Boğa burcu olan uzman broker burcunun özelliklerini taşır ve liderlik özelliğini de işine yansıtır. Küçük yaştan itibaren ekonomi ve finans piyasalarına ilgi duymuş olan Sima Koçtepe lise eğitimini İzmir’de Özel Tevfik Fikret lisesinde tamamlamıştır. Ardından İstanbul Koç Üniversitesinde iktisat ve ekonomi bölümünde lisans eğitimi aldı. İzmir’e dönen Koçtepe İzmir Ekonomi Üniversitesinde yüksek lisansını yapmıştır. Yabancı ülkelerde ekonomi ve finans konularına bakış açılarını görmek ve yatırım alanında kuramları öğrenmek amacıyla Amerika Birleşik Devletlerine gitmiştir. Boston College’de finans alanında doktorasını yapmıştır.

Sima Koçtepe kimdir araştıran kişiler uzman brokerin eğitime önem verdiğini görebilirler. Finans piyasalarına yeni yatırımcılar ve brokerler yetiştirmek için eğitimler verir. Bununla yetinmez ve yine finans piyasalarında yeni geliştirilen kuramları, yöntemleri öğrenmek için araştırmalar yapmaya da devam eder. Finans piyasalarına farklı bir bakış açısı kazanmak isteyen kişilerle uzman görüşlerini paylaşır. Aynı zamanda katıldığı uluslararası seminer ve konferanslar ile geniş kitlelere hitap eder.  

Sima Koçtepe Çalışmaları ve İş Hayatı

Sima Koçtepe çalışmaları ve iş hayatı başarılar ile doludur ve bunlarla yetinmeyerek gelişmeye önem verir. Türev piyasalar konusunda uzmanlığı ile dikkat çeken profesyonel broker takım çalışmasına önem verir. Dört farklı ülkeden toplanmış olan uzman brokerlerden oluşan ekibi ile 200’den fazla yatırımcının portföyünü yönetir. Aracı yatırım kurumlarında çalışan Sima Koçtepe aynı zamanda kendi Telegram kanalından da uzman görüşlerini paylaşır. Finans piyasalarını yakından takip eder, yaptığı analitik değerlendirmeler, analizler ile sinyalleri takipçileri ile paylaşır. Bu paylaşımları takip eden bireysel yatırımcılar portföylerini oluşturabilirler.

Online verdiği eğitimler ile yatırımcıların farklı piyasaları takip etmeleri ve doğru stratejileri geliştirmeleri mümkün olur. Ekonomi alanında oluşan riskleri öngörebilme ve riskleri yönetme konusunda becerisini takipçileri ile paylaşır. Riskleri yönetme konusunda da eğitimlerine katılan kişiler bilgi sahibi olabilirler. Güvenilir ve şeffaf olmanın önemini bilen profesyonel broker yatırımcılarıyla hazırladığı raporları paylaşır. Onlarla toplantılar yaparak bilgi verir. Yaklaşan yatırım fırsatları konusunda da yatırımcılarına ve takipçilerine bilgi verir.

Sima Koçtepe'nin Başarıları ve Ödülleri

Finans piyasalarındaki başarılı çalışmaları ile birlikte Sima Koçtepe’nin almış olduğu ödüller bulunur. Bu ödüller uzman brokerin başarılarını taçlandırırken onun çalışma şevkinin artmasını sağlar. Yönettiği portföylerin yüksek getirileri ile yatırımcılarının takdirini kazanmanın yanında Koçtepe aynı zamanda bu alanda verilen 2021 Yılının En Başarılı Portföy Yöneticisi ödülünü almıştır. Almış olduğu bu ödül ile profesyonel brokere duyulan güven artarken aynı zamanda portföyünü yönetmesini isteyen yatırımcıların sayısının artmasında da etkili olmuştur. 

Sima Koçtepe’nin başarıları ve ödülleri arasında The Globee CEO World Awards'da Best Introducer Broker Ödülü yer alır. ABD merkezli olan kurum tarafından verilen bu ödül ile Koçtepe’nin sabırlı, azimli ve takım çalışmasına verdiği önem ile yatırımcılarına en doğru fırsatları sunduğunu ortaya koyar. Türev piyasasında en yüksek getirisi olan yatırım araçları ile kaldıraçlı işlem yapma konusunda deneyimlerini vermiş olduğu eğitimlerde paylaşır. Onun başarıları ile adından söz ettiren bir broker olmasını sağlayan en önemli özelliklerinden birisi alım gibi satım işlemlerinin de doğru zamanda yapılmasını sağlıyor olmasıdır

Sima Koçtepe'nin Spot Copy Trade Başarı Yüzdesi Çok Şaşırttı

Bireysel yatırımcıların yüksek getirili traderlerin işlem sinyallerini paylaşan Sima Koçtepe’nin spot copy trade başarı yüzdesi çok şaşırttı. Telegram kanalından ve Twitter hesabından paylaştığı copy trading fırsatları takipçilerinin beklentilerinin üzerine çıkmayı başarıyor. Verileri doğru analiz etmesi, türev piyasasını yakından takip etmesi ile bu fırsatı bireysel takipçileriyle paylaşmasında etkili oluyor.

Tavas Belediye Başkanı Tatık, Anne Birleştirici Unsur Tavas Belediye Başkanı Tatık, Anne Birleştirici Unsur

 Telegram kanalından paylaştığı alım satım sinyalleri ile dikkat çeken brokeri takip eden ve onun verdiği eğitimlere katılan kişiler finans piyasalarını doğru analiz etme, yatırım stratejileri geliştirme konusunda bilgi sahibi olabilirler. Finans piyasalarında oluşan riskleri öngörebilme ve yönetebilme becerisine de sahip olmak mümkün olur. Sima Koçtepe doğru ticaret stratejilerini geliştiren ve uygulayan profesyonel bir brokerdir.