Denizli Belediyesi Sevgi Eli ekibi ve Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Sakatlar Derneği Denizli Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sakatlar Derneği Denizli Şube Başkanı Osman Çiyancı,  “Yaşamın her günü bizim için anlamlıdır. Günün her saatini dolu dolu yaşamalı ve kısıtlı olsa da mücadelemizi her alanda ve platformda sürdürmek durumundayız. Bizler de yaşamın bir gerçeği durumundayız. Toplumda var olduğumuzu çalışmalarımızla gündeme taşımak durumundayız. Bu kültürel, eğitim, sanat ve spor alanında yürütmemiz toplumla bütünleşmemizin basamaklarıdır. Bu basamakları zor da olsa aşma mücadelesini her zaman vermek durumundayız. Mimari engellerden tutunda engellinin istihdamına kadar her alanda geçerlidir. Sorunlarımızı sizlere anlatmak ve çözümlenmesini sağlamak bizlerin gayretleri sonucunda oluşacağını biliyoruz” dedi.



Ayşen Zeybekci ziyarette yaptığı konuşmada, engellilerin ve yaşadıkları sorunların dünyada olduğu gibi ülkemizde de toplumu yakından ilgilendiren bir insanlık sorunu olarak her geçen gün daha da önem arz ettiğini belirtti. Engeli vatandaşların hayat standartlarının her geçen gün arttığını vurgulayan Zeybekci, “Engellilerimizin günümüze kadar süregelen asıl engeli, yaşam ortamlarının düzenlenmesinde ki eksiklerdir. Karşılaştıkları engeller ortadan kalktığı takdirde 'engelli' olmaktan uzaklaşacaklardır”diye konuştu.

Yapılan düzenlemeler ile vatandaşların sosyal ve iş hayatına katılımları için önünde ki engellerin birer birer kaldırılacağını söyleyen Zeybekci, şöyle konuştu: “Toplumsal bilinç her geçen gün artmaktadır. Sayın Başbakanımızın önderliğinde, sosyal devlet ilkesiyle hareket eden engellilerimize yönelik birçok çalışma yapılmış ve yapılmaya devam edilecektir. Hayat standartlarını arttırmak, sosyal hayata daha çok katılımını sağlamak, iş hayatında daha çok yer alınmasını sağlamak üzere, imkanlar dahilinde, en üst düzeyde hassasiyet gösterilmektedir.’’ dedi.