Bu gün fotoğraf sergimizin dördüncü günü. Kitab-ı ekber’den otuz  fotoğraf seyircisiyle buluştu. Herşey gördüklerimizden ibaret değil, biraz gayretle daha nice şeyler var görülecek veya varlığı sezilecek, mesajı verilmeye çalışıldı. Biraz düşünelim lütfen denildi.Hakikate ve Hakka  yaklaştıracak tek yol sadece bu! İnsan ya bunu yaparak  yaratılış gayesine ulaşıp kurtulacak, ya da yanacak! Ayet ve hadislerde tefekkürün ibadetten üstün tutulması bundan değilimdir? İnsanı diğer canlılardan üstün kılan düşünebilmesi değilimdir?O halde insanın imtihanı şudur ki; bakalım aklını kullanacak mı yoksa kullanmayacak mı?

Her yaş, her meslekten, kadın erkek yüzlerce kişinin gezdiği sergiden görüşlerini yazıya dökenlerin ifadelerinin bazıları şöyledir:
 
Fotoğraf sanatında ilk gördüğüm simetrik resimler. Çok güzeller… Sanatçı Necati Adabaş dikkatli bakıldığında nadiren görülebilecek enfes görüntüler yakalamış. Sergiyi gezerken sanatçı gözüyle yakalanabilen bu nadide görüntüler ruhumuzda sıcak duygular uyandırıyor. Ellerinize sağlık Necati Bey. Başarılar ve selamlar. Ömer Başer.
 
Sayın Necati Alabaş. Açtığınız bu sergiden dolayı sizi kutluyorum. Böyle güzel sergiler açmanızı diliyorum. Bu konuyu iyi bilen birisi olarak söylemek isterim ki, bu sergi çok dikkatimi çekti, çok ilginç ve alışılmışın dışında. Saygılarımla başarılarınızın devamını dilerim. İslam…

Fotoğraf sergisini çok başarılı ve farklı buldum. Birçok fotoğraf sergisine katıldım. Fakat fotoğraflarınız daha sade, duygusal. İnsana çok şeyi bir arada düşündürüyor. Çok beğendim. Hayırlara vesile olsun. Nice sergiler açmanız dileğiyle. Sultan Tosun.

Fotoğraflar çölde kalmışa serinlik gibi! Güzel…Devamını dilerim. M.Yılmaz.

Hayata bakış açımı değiştiren zevkle,ahenkle düzenlenmiş enfes bir çalışma.Başarılar,sevgiler. Hüseyin Tomaşoğlu.

Necati Bey. Yaptığınız bu çalışmadan dolayı sizi tebrik ediyor, Allah gayretinizi boşa çıkarmasın diyorum. Mutlu Kelişti.

Necati Bey. Afişinizi görerek serginize geldim. Serginizi sunuş şekliniz sizin yeni bir arayış içinde olduğunuzu gösteriyor. Bu yeni arayışın sizi iyi yerlere ulaştıracağını sezinliyorum. Çalışmalarınıza yılmadan devam etmenizi ve yeni sergileriniz bekleriz. Selamlar. Mehmet Çakır. (Fotoğraf sanatçısı)

Necati Adabaş beyefendi; Güzelin peşindeki yolculuğunuzda nice güzelliklere kavuşmanız dileğiyle kutluyorum. Şerif Kutludağ.

Önce resim zannettim. Objelerin fotoğraf olduğuna inanmak çok zor. Tebrik ediyorum. Hikmet Başaran.

Hayal edilmiş ve tuvale aktarılmış bir düşünce dünyası. Ürünlere saygı duydum. Derin anlamları olan fotoğraflar anlayana çok kıymetlidir. Başarılar dilerim. Latif Sevil.(İşadamı)

Allah neler yaratmış. Gösterdiğiniz bu güzellikler için teşekkür ederiz. Gözünüze ve gönlünüze sağlık. Adem Tanış…

Göremediklerimizi görmeyi öğreten, detayları bizlere sunan sayın ustaya teşekkürler! Nice güzellikleri göstermeniz dileğiyle! Orhan Çınar.

Sakarmekeler, Sakarmekeler! (su kuşları) çok, çok hoşuma gitti. Çok başarılı! Kemal Gürcan…

Allah’a şükürler olsun! Herkese teşekkürler, teşekkürler,çok teşekkürler! Kısmet olursa görüşleri aktarmaya sürdüreceğim. Bu yazımda sizleri sergi fotoğraflarından biri olan sessiz söz isimli fotoğrafımla baş başa bırakıyorum.