Selamün Aleykum, Bayram geçti Ramazanı idrak edenler belki bir ömür sevabını hanesine yazdırdı. ALLAH (cc.) orucun sevabını ben vericeğim der, demek ki onun yanında çok kıymetli bir ibadet oluyor. Bir de eski günleri aradık, hani oruç tutamayıp da köşe bucak kaçıp günaha girerim bir oruçlu kardeşim beni görmeden şunu içivereyim veya gizlice yemeğimi tenhada yutuvereyim, diyenleri çok andık. Çünkü eskiden utanma vardı, şimdi nerede öyle ahlak (istisnalar hariç tabi) millet lakır lakır su, yetmedi buzlu içecekler, dondurmalar, alenen orta yerde oh ne ala çoğu günaha girerim düşüncesini dahi kaybetmiş nefsinin esiri olmuş zavallılar ordusuna dönmüş.

Artık herkes başına geliceğide ona göre sabretsin. Şimdi buraya kadar anlayan ne demek istediğimizi gayet iyi anladı. Konumuza geçelim artık sözüm ona ünlü sanatçılardan bahsedeceğiz bana göre sanatçı değiller ama kişiye göre değişir tabi. Mesala Barış Manço işte bizim gibi düşünenlerin ünlüsü, hatta gönlümüzdeki iyi sanatçılardan biridir. Sanatçı dediğin paraya mala kadına değer vermeden halkına faydalı olandır. Şimdi uyuşturucudan gözaltına alınan şu adamlara bakın da ibret alın bunlardan bence sanatçı olmaz. Çünkü bir kere örnek olacaklar bu topluma, gençler de bunların yolundan gidecek de ölme eşeğim ölme yani, ellerinde para araba ne ararsan var yani şimdi çoğu insanın isteyeceği herşeyi rahat satın alıyorlar, ama bir şeyi alamıyorlar. O yüzden uyuşturucu ile o açığı kapatmaya çalışıyorlar, o da kendileri rezil etmekten başka bir işe yaramıyor. Peki bir şeyi alamıyorlar dedik ne o acaba diye merak edenlere işte alamadıkları huzur o da parayla satın alınmaz. Halbuki Kuran'da Rad suresi 28. ayete baksalar huzur orda işte ne diyor Rabbim, bunlar iman edenler ve kalpleri ALLAH zikri ile mutmain olanlardır. Haberiniz olsun kalpler yalnızca ALLAH'ı anmakla huzur bulurlar, şimdi bu sanatçıları alıcan ilk önce hamama daha sonra Eyüp Sultan camine götüreceksiniz orda alnı bir secdeye gelicek, 40 günde 5 vakit namaz kılacaklar camide gör o zaman sen asıl sanatçı nasıl oluyormuş alem sanatçı görsün 3 günlük dünya hayatını ahiret hayatına tercih etmeyin beyler.

Bediüzzaman hazretleri neden zamanında milyonları terkedip mağaralarda gariban ve fakir hayatını tercih etti hiç düşünen oldumu, Peygamber sav. efendimizde fakir yaşamayı tercit etti neden işte bu arkadaşlar bizim gözümüzde sanatçı olmak istiyorlarsa birazda secdeye gelsinler ayakta alkışlarım ama uyuşmuş bir kafa secdesiz bir baş ne kendine ne topluma sanatçı olur. Yarın adama sormazlarmı ahirette sen bu kadar insanı yaptığın hareketlerle yanılttın cehenneme girmelerine vesile oldun, öde bakalım bunların diyetini dediklerinde, o zaman görürüm sanatçıları ve bunları sanatçı diye pofpoflayanları ......