Ege Denizi’nde Samos Adasına vurmuş, cansız beden bulundu. Uzun süre suda kalması nedeniyle kime ait olduğu tespit edilemeyen ceset, adli tıp morguna kaldırıldı. Geçtiğimiz 14 Aralık’tan bu yana kayıp olarak aranan Denizlili İş İnsanı Yasin Cinkaya’ya ait olup olmadığı yapılan incelemenin ardından belli olacak. 

Ege Denizi’nde Samos Adası’nda bir erkeğe ait olduğu belirlenen ceset bulundu. Bölgeye gelen ekiplerce yapılan incelemede cesedin uzun süre suda kalması nedeniyle deforme olduğu, bu nedenle kimliğini tespit edilmesi için DNA testi yapılacağı öğrenildi.

Geçtiğimiz 14 Aralık’ta Aydın’ın Didim İlçesi’nde denize açıldıktan sonra kaybolan ve denize düştüğü ihtimali üzerinde durulan Denizlili iş insanı Yasin Cinkaya’ya ait olup olamadığı merak konusu oldu.

Samos Adası’nda bulunan cesedin, İzmir adli tıp morguna kaldırılacağı öğrenildi.

cinkaya-yasin-denizli-kayip

YASİN CİNKAYA’YA NE OLMUŞTU?
Denizlili iş adamı Yasin Cinkaya (47), FBR isimli teknesi ile 13 Aralık Çarşamba günü Didim'den Ege Denizine açılmıştı. Açılmasının ardından saatler geçmesine rağmen Yasin Cinkaya yat limanına geri dönmemişti. Cinkaya’ya telefonla ulaşamayan ve endişelenen aile, güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulundu. Yapılan ihbarın ardından harekete geçen Sahil Güvenlik ekipleri 14 Aralık Perşembe gününden bu yana Cinkaya’yı arama çalışmalarını havadan ve denizden sürdürüyor.

Kale–Muğla Karayolunu Kullanacaklar Dikkat Kale–Muğla Karayolunu Kullanacaklar Dikkat

Aydın’ın Didim İlçesi’nde aldığı evin tadilat çalışmalarını yapan işçilere akşam yemeği için balık ziyafeti vermek istediği öğrenilen Cinkaya’nın, balık tutmak için denize açıldığı bilgisine ulaşılmıştı. O günden bu yana kendisinden haber alınamayan ünlü iş adamını arama çalışmalarını yürüten ekipler, Cinkaya’yı arama çalışmalarını genişletmişti.

kaynak: genccivrilgazetesi.com