Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri gece saatlerinde kentte faaliyet gösteren fırın ve imalathanelere denetledi. Sabah saatlerden kadar devam eden kontrollerde fırınlarda çalışan işçilerin portör muayene kartları, iş elbiseleri, hamurun yapıldığı tekneler, işçilerin saç sakal kontrolleri, soyunma odaları, hamurların bekletildiği odalar, un çuvallarının saklandığı ambarlar, odaların temizliği ve sağlığa uygunluk durumu, dezenfekte, paspas temizliği, havalandırma sistemleri, etiketler, tuvaletlerin temizliği, ekmek gramajları, işyeri açma ruhsatları ve hafta sonu tatil ruhsatları tek tek kontrol edildi.
  Yapılan kontrollerin ardından bir açıklama yapan Belediye Zabıta Müdürlülüğü’nden yapılan açıklamada fırın denetimlerinin aralıksız devam edeceğini ve halkın sağlığı ile ilgili her türlü tedbirin alınacağı belirtildi.
  Denetimlerde gerek fırın işletmecilerine gerekse işçilere gerekli uyarıların yapıldığının ifade edildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Halk sağlığını etkileyen ve tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması için denetimlerimiz aralıksız devam ediyor. Denizli genelinde 43 fırın zabıta ekiplerince gece yapılan operasyonla denetlendi. Söz konusu fırınlar genel temizlik, işyeri açma ve çalışma ruhsatı, iş gömleği, fiyat tarife listesi gibi hususlarda denetledi.15 işyerinde eksiklik görülmezken 28 işyeri ilgili konularda yasal işlem uygulandı. 16 iş gömleği kullanmayan işyerine, 12 genel temizlik kurallarına uymayan toplam 28 işyerine ceza yazıldı.”
  Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada vatandaşların daha güvenli ve sağlıklı tüketim yapabilmeleri için kontrollerin devam edeceğini belirtilirken vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşması durumunda Denizli Belediyesi’nin 153 numaralı telefonuna şikayetlerin iletilmesi istendi.