Manisa’da, 24 yıldır Çölyak hastalığıyla yaşamaya çalışan 55 yaşındaki Fatma Taylan, tarhana çorbasına olan hasretini yaptığı araştırmalar sonucu giderdi. İçinde gluten olmayan gıda tüketmeleri gereken ve özel bir diyetle sağlıklı yaşayabilen Çölyak hastalarına şifa dağıtmaya başlayan Taylan, pirinç unundan tarhana çorbası yapmayı başararak hem tarhana çorbasına olan hasretini dindirdi hem de kendisi gibi Çölyak hastalarına şifa dağıtmaya başladı. 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın verdiği üretim izni sayesinde evinde üretim yapan Taylan, glutensiz ürettiği ürünleri Çöltar markasıyla internet üzerinden satışına başladı. Çölyak hastası olduğu için çok sevdiği tarhana çorbasını içemeyen Fatma Taylan, iki yıl boyunca yaptığı çalışma ve araştırmalar neticesinde pirinç unundan tarhana çorbası yapmaya başladı. Kendisi gibi Çölyak hastalığı olan insanlara ulaşmaya çalışan Taylan Çöltar, adıyla kendi markasını oluşturdu. Çölyak hastalığının bir ilacı veya tedavisinin olmamasının kendisini bu tip araştırmalara yönelttiğini kaydeden Taylan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaptığım çalışmalar sonucu pirinç unundan çeşitli gıdalar üreterek yemeye başladım. Pirinç unundan tarhana yaptım ve tarhanaya olan hasretimi gidermiş oldum. Ürettiğim tarhananın çölyak hastalarına uygun olup olmadığına dair Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde yaptırdığım analizler olumlu çıktı ve evde üretim izni aldım. Şuan evde butik üretim yapıyorum maddi durumumdan dolayı bunu seri üretime geçiremiyorum. Sadece tarhana değil, glutensiz çikolata, glutensiz oyun hamurları da üretmeye başladım. Tüm bunları yaparken ürettiğim ürünleri Çöltar adı altında satışa sundum ve marka patentini aldım.” 
Satışlarını internet ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden yaptığını kaydeden Taylan, Manisa’daki Çölyak hastalarının kendisine gelerek bu ürünlerden aldığını söyledi. 474’üncü Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivalinde bir stant açarak ürettiği ürünleri sergileyen Taylan, fuarın oldukça verimli geçtiğini ve kendisi gibi Çölyak hastalarına ulaştığını anlattı.
Taylan, tarhana işine nasıl girdiğini şöyle anlattı: “Bu tarhana yapma işini kendim üretmeye başladım. 24 sene önce böyle bir şey yoktu. Ben buna çok hasretlik çekiyordum ve sonunda buldum evde üretmeye başladım. Evde muafiyet belgesi aldım ve yapıyorum." Çölyak hastalığının ince bağırsak rahatsızlığı olduğu için ishal ve karın ağrısına neden olduğunu kaydeden Taylan, sözlerine şöyle devam etti: “Tanısı çok zor olan bir hastalık. Bir Çölyak hastası pastanelerde üretilen bütün börek, çörek ekmekler ve buğday unundan olan her şeye hasret o tarafa bakamıyoruz. Sadece glutensiz beslenmek zorundayız. Beyaz ekmek yerken bir sıkıntı olmuyor ama akşama veya sabaha sıkıntı yapıyor ve buna dikkat etmek lazım.” 
İki çocuk dünyaya getirdiğini kaydeden Taylan, şöyle konuştu: “İki çocuk dünyaya getirdim ve her ikisi de birer kilo olarak dünyaya geldi. Onlara yemek hazırlarken kendim yemedim. Çölyak hastalığı ırsi de olabiliyor sonradan olabiliyor ama strese bağlı olanları daha fazla.”
Tarhana çorbasıyla 3 yıldır uğraştığını ve 2 yıldır satışını yaptığını kaydeden Taylan, “Tarhana çorbasının yanında çocukların çikolata arzu ettiğini biliyorum hem şeker hastası hem de çölyak hastası çocuklar var. Bebekler var, bebekler olduğu için glutensiz oyun hamurları ve çikolata yapmaya başladım ama bunlar seri üretim şeklinde değil butik şeklinde üreterek yardımcı olmaya çalışıyorum” dedi.

GÜVEN ÖNEMLİ
Çölyak hastalarının en önemli sorununun tüketilen gıdaya güven olduğunu anlatan Taylan, şu bilgileri verdi: “Manisa’da, mesir sergisine katıldım ve mesir sergisinde Manisa’daki hastalara ulaştım. Tanıdığım çölyaklı bir hasta vardı. Onunla irtibattaydım diğerleriyle de mesir sergisinde buluştum. Çölyak hastalığı her şeyden önce güven isteyen bir hastalık. Çölyaka hizmet ediyoruz diyip de ticaret maksatlı yapan çok insan ve şirketler var bunlar sakıncalı olabiliyor. Bizim için her şeyden önce güven önemli. Şirketleri firmaları araştırarak alıyoruz. Seri üretim yapmayı derneklerle düşündüm ancak kimseye ulaşamadım internet sitelerinde satılıyor. Karamürsel’den arayan kişiler var, Bursa’dan, İstanbul’dan Türkiye’nin farklı yerlerinden Çölyak hastaları benim tarhanamı internetten alıp da beğendiğini söyleyen insanlar var.” 
Tarhanayı çıkarmadaki yegane sebebinin tarhanaya olan hasreti olduğunu dile getiren Taylan, şunları söyledi:
“Tarhanayı çıkarmamdaki yegane sebep, 24 senedir çölyak hastası olmam ve tarhanayı yiyememek. Araştırmamda da pirinç ununun glutensiz olduğunu analiz yaptırarak öğrendim ve tarhanayı çıkarttım. Amacıma ulaştım tarhanayı doya doya tüketiyorum.”
Yaptığı çikolatayı sadece kakao ve kakao yağı kullanarak yaptığını kaydeden Taylan, “Sağlıklı üretim glutensiz yiyeceklerden geçer” dedi.