Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Baştabipliği'ne bağlı Merkez 2 No'lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'ndaki ambulanslara kamera takılmaya başladığını söyledi.

Kameraların, üç aylık denemeden sonra faal hale getirildiğini belirten Dr. Tırpancı, “Bu kameralar ön, arka, yan ve iç kısımda olmak üzere dört adet olup 3G üzerinden çalışmaktadır. Gerçek zaman izlemelidir ve 25 günlük kayıt yapabilmektedir. Bununla çalışan güvenliğinin sağlanması ve hasta haklarının korunması amaçlanmış olup emniyet, jandarma ve savcılıkla bilgi paylaşımları açısından büyük önem taşımaktadır. Hırsızlık olaylarında caydırıcı rol oynaması, trafikte fırsatçılığın önüne geçilmesi ve cezai işlemlerde yaptırım gücünün artırılmasında da etkili olacağı aşikârdır.” dedi.

Kameraları izleme yetkilerinin 112 Komuta Kontrol Merkezi, İl Sağlık Müdürü, Acil Sağlık Hizmetlerinden Sorumlu Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürü ile uygulamayı koordine eden Aselsan'da olduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürü Tırpancı, “Yetkili kişi ve kurumlar, şifreyle kameraları izleyebilmektedir. Uygulamayla daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunularak, şiddetin önüne geçilmesini ümit etmekteyiz.” diye konuştu.