Dermotoloji uzmanları tarafından yapılan açıklamada, alerjik reaksiyonlara yol açan ürünler arasında kozmetiklerin önemli yer tuttuğunu, cilt sağlığının korunması için bunların kullanımında seçici olunması gerektiği belirtildi.

CİLTTE KIZARIKLIK, ÖDEM VE KABARTIYA NEDEN OLABİLİR
Özellikle bebek ve çocuklar için kullanılan ürünlerde dikkatli davranılması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, ıslak mendil kullanımında dikkatli olunması gerektiğin belirtti. Çünkü bunlar yüksek miktarda parfüm ve alkol gibi dezenfektanlar içerebiliyor. Yüksek miktardaki alkol ve parfüm, ciltte kızarıklık, ödem, kabartı, su toplaması ya da döküntü gibi çeşitli alerjik reaksiyonlara yol açabiliyor. Bunların yerine bebeklerin temizliği için ılık su kullanılması öneriliyor.

Temizlik koton ya da pamuklu bezle yapılmalı. Özellikle ağız ve göz çevresi temizliğinde dikkatli olunmalı. Hele ki egzaması olan çocuklarda bu ihmal edilmemeli. Genital bölge ve kalça temizliğinde idrar ve kullanılan mendillere bağlı pişikler olabiliyor. Burada da ıslak mendil kullanılmamalı.

TIRNAK CİLASI VE SAÇ BOYALARINA DİKKAT
Tırnak cilalarından Brezilya fönüne, saç boyalarından kırışıklık önleyiciler ile ev temizlik ve kişisel hijyen ürünlerine kadar birçok malzemede "formaldehid" maddesi bulunuyor.

Bu ürünlerin kullanımında herhangi alerji geliştiğinde hemen uzmana başvurulması gerekiyor. Çünkü erken tanı konulduğunda duyarlılıkları engellenebiliyor.