Antalya’nın Manavgat ilçesinde evlendikten 11 ay sonra 3 aylık hamile iken böbrek yetmezliği teşhisi konulan ve bebeğini kaybeden Ayşe Katlanır, 20 yıllık diyalizin ardından nakledilen böbrekle sağlığına kavuştu. Hastalığı nedeni ile çocuk sahibi olamayan Katlanır, 20 yılın ardından gelen mutluluğu “İkinci doğum günüm” diye nitelendirdi.
Manavgat’ta bir otelde kat görevlisi olarak çalışan 45 yaşındaki Ayşe Katlanır, 20 yıl önce başındaki yağ bezi ile ilgili antibiyotik aldığı zaman yüzünde şişliklerin ortaya çıktığını, hastaneye başvurduğunda ise böbrek yetmezliği teşhisi ile şaşırdığını söyledi. Teşhisin ardından diyalize girmeye başladığını anlatan Katlanır, organ nakli bekleme listesinde olmasına karşın 20 yıl boyunca kendisine kadavradan hiç böbrek çıkmadığını ifade ederek, “Annem vermek istedi ama onun da böbreklerinin faaliyeti zayıfladığı için izin vermediler” dedi.
Eşi Abdullah Katlanır’ı 3 yıl önce kaybettiğini belirten Ayşe Katlanır, teşhis konulduktan sonra bir yıl boyunca hem diyalize girdiğini hem de çalıştığını söyledi. Mağdur emeklisi olmak için çalıştığını söyleyen Katlanır, “Bir gün diyalize gelip, bir gün çalışıyordum. Öyle mücadele ettim” diye konuştu.
Afyonkarahisar’da geçtiğimiz hafta trafik kazası sonucu organları bağışlanan Muhittin Öz’ün böbreği ile hayata tutunan Ayşe Katlanır, “Bu benim ikinci doğum günüm. Gece 2’de aradılar, böbrek nakledilebilir dediler. Çok heyecanlandım. Allah o aileden de razı olsun. Ölünceye kadar dua edeceğim. Ailesini de tanımak isterim. Bir insanlık örneği göstermişler. Televizyonlarda organ bağışı görünce duygulanıp ağlıyordum, bana da nasip oldu” şeklinde konuştu.

“EVLAT EDİNMEK İSTEDİM”

Diyalize girdiği için çocuk sahibi olamadığını ve Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan evlat edinmek istediğini anlatan Katlanır, “Böbrek hastası olduğum ve diyalize girdiğim için psikolojimin bozulduğunu düşünmüşler. Evlat edinmeme de izin vermediler” dedi. Hayatının 20 yılının çok zor geçtiğini anlatan Katlanır, “Evlendikten 11 ay sonra böbrek yetmezliği ortaya çıktı. O zaman 3 aylık hamile idim. Böbrek yetmezliği nedeni ile kanama olunca çocuğumu da kaybettim” diye konuştu.