Çivril devlet Hastanesinde incelemelerde bulunan Çetin, göreve geldiği günden itibaren taramalar yaptıklarını, ilçe hastanelerinde bazı yetersizlikler tespit ettiklerini ve gidermek için çalışmaya başladıklarını ifade etti.

Çivril halkının desteğiyle hastaneyi baştan aşağıya yenileyerek, daha kaliteli ve geniş imkânlarla hizmet verir hale getirdiklerini belirten Genel Sekreter Çetin, “İlk olarak acil servis tamamen değiştirilerek, müşahade odası genişletilip yatak sayısı yüzde 50 arttırıldı. Acil servis ve poliklinik katlarındaki hasta bekleme alanları genişletildi. Mahkûm koğuşu yenilendi. Eczane, bodrumdaki rutubetli ortamdan alınıp daha geniş bir yere taşındı. Arşivleme sistemi yeniden düzenlendi. Hastanenin kalorifer sistemi elden geçirilip ısı kalitesi arttırıldı. Poliklinik girişi genişletilerek engelli rampası yapıldı. Daha önce olmayan hemşire çağrı sistemi, kablosuz ağla kuruldu. Servis televizyonlarına uydu takılarak hepsi çalışır hale getirildi.” dedi.

Çivril Devlet Hastanesi’nin iç ve dış tadilatının dışında tetkik ve tedavi için kullanılan cihazlarının da yenilendiğini dile getiren Uzm. Dr. Çetin: “Röntgen PACS sistemine geçilerek hasta bekleme süresi, alınan ışın miktarı ve röntgen film harcaması azaltıldı. Sağlık Bakanlığı’ndan bir adet 4 boyutlu dopler USG ve bir adet küvöz alındı. Ameliyathane masası yenilendi. Genel sekreterliğimizce bir adet ameliyat tavan lambası ve bir adet dijital anestezi cihazını buraya aktardık.” diye konuştu.