Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Kalp Damar Cerrahisi (KVC) Merkezi’nde 24 saat Stent for life tekniği ile stent uygulaması, 24 saat Koroner Anjio ve 24 saat açık kalp cerrahisi yapılabildiğini belirten Denizli Kamu Hastaneleri birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, özellikle acil vaka ağırlıklı çalışan merkezin ildeki önemli bir boşluğu doldurduğunu dile getirdi. Öztürk: “Tüm dünyada ölüm oranlarının %50’si kalp hastalıkları yüzünden olmaktadır. Bu yüzden kalp hastalıklarında erken tanı ve tedavi çok büyük öneme sahiptir. Denizli Devlet Hastanemiz KVC Merkezi, her geçen yıl artan başarılı ve çeşitli ameliyatlarıyla kalp hastalarına hizmet vermektedir. Bu Merkezimizde Kalp Cerrahisi’nde koroner by pas ameliyatları, bunların içerisinde kalbi durdurmadan yapılan beating by pas, mitrak kapak ameliyatları, yine büyük damarlardan koratis arter ameliyatları, aort kapak ameliyatları, anevrizma ameliyatları, radyofrekans ablasyon ritm tedavisi, aort diseksiyon, Periferik damar hastalıkları, abdominal aort anevrizma ameliyatları başarıyla gerçekleştirilmektedir. Yani Merkezimizde kalp kapak ameliyatlarının yapılması dışında; hastanemizin tecrübeli uzman kadrosu ve birçok yandal uzmanlığının olması ve ayrıca Diyaliz Merkezimizin de bulunması nedeniyle kardiyolojik problemlerin yanı sıra böbrek yetmezliği, akciğer yetmezliği gibi komplike vakaların da ameliyatları gerçekleştirilmektedir. 7 Kalp Damar Cerrahisi Uzmanının çalıştığı Merkezimizde açık kalp ameliyatlarında yılda ortalama 200 vaka yapılmaktadır” dedi.

KVC Merkezi sade Denizli’ye değil çevre illere de hizmet vermekte 
Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, son yılarda yapılan çok sayıda ve çeşitli kalp ameliyatlarıyla beraber KVC Merkezinin Denizli ve bölge insanına hizmet veren bir konumda olduğunu söyledi. Öztürk, Merkeze gelen hasta çeşitliliğine dikkati çekerek; “Denizli ve ilçeleri dışında özellikle Aydın, Nazilli, Uşak, Afyon, Muğla, Burdur, Antalya ve İzmir illerinden KVC Merkezimize hastalar başvurmakta ve gelen bu hastaların ameliyatları Merkezimizde başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. KVC Merkezi’mizin bu başarılarında emeği geçen tüm doktorlarımız ve diğer sağlık çalışanlarımıza özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 


“2. Anjio Cihazımız da çok yakında hastalarımızın hizmetinde olacak”
Açıklamasında Anjio Ünitesine de değinen Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, Birliğe bağlı hastanelerde 8’i Denizli Devlet olmak üzere toplamda 14 Kardiyoloji Uzmanı olduğunu ve Kardiyoloji bölümüne başvuran, anjio gerekliliği tespit edilen hastaların kendi hekimi tarafından Denizli Devlet Hastanesi Anjio ünitesinde tetkik ve tedavilerinin yapıldığını sözlerine ekledi. Koroner anjioda yılda ortalama 2.500 vaka yapıldığını belirten Öztürk, çok yakında Denizli Devlet Hastanesi bünyesine 2. Anjio cihazının kazandırılacağının müjdesini de verdi.