Denizli Devlet Hastanesi’ne gelen 57 yaşındaki Ayşe Yılmaz Beyin Cerrahi Servisi tarafından yapılan ameliyatla beyin tümöründen kurtularak sağlına kavuşturuldu.

Bayılma, nöbet geçirme ve sağ tarafında güçsüzlük şikâyetleriyle Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvuran Ayşe Yılmaz’da yapılan tetkiklerden sonra beyin tümörü tespit edildi. Beyin Cerrahi Servisi’ne yatırılan Yılmaz, 5 saat süren ameliyatın sonunda beynindeki tümör alınarak sağlığına kavuşturuldu.
Ameliyatı gerçekleştire Denizli Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Doktor Süleyman Coşkun hastanın beyninden 3 cm’lik tümörü çıkarttıklarını söyledi ve ameliyat hakkında şu bilgileri verdi: “ Hastamıza yaptığımız tetkiklerde ana damara yakın bir bölgede ödeme neden olmuş tümörle karşılaştık ve hastayı hemen ameliyata aldık. 5 saat süren ameliyattan sonra şuan hastamız sağlığına kavuştu. Hastadan çıkardığımız tümör damarlara çok yakınlık gösteren bir tümördü. Hastanın ameliyat esnasında kanama geçirmesi, kanamaya bağlı ölümle karşılaşma riski yüksekti.  Ayrıca bu tümör hastada beyin ödemi de yapmış. Bu durum da hastanın sağ tarafının tutmamasına geçici felce yol açmış. Hastamız yapılan ameliyatla beyin tümörü ve ödeminden de kurtulmuş oldu” dedi.
Uz.Dr. Süleyman Coşkun Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin tümörü ameliyatlarının başarıyla gerçekleştirildiğini belirterek, bayılma, nöbet geçirme, geçici felç gibi durumlarla karşılaşanların hemen bir doktora kontrole gelmelerini söyledi.