1915 doğumlu ‘100’ yaşındaki  Denizli'nin Çal ilçesi Ortaköy Mahallesi'nde Muhammedi Amcası olarak bilinen Mehmet Kocamaz, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Semih Akkaya tarafından ikinci kez ameliyat edildi.
1 yıl öncesinde de düşerek sağ kalçasından ameliyat olan Mehmet Bey’e, bu kez de aynı şekilde düşünce, diğer kalçasının kırılması sebebi ile, Doç.Dr.Semih Akkaya tarafından kapalı yöntemle parçalı kalça kırığına intramedüller fiksasyon uygulandı.
Cerrahi Hastanesi Uzmanı Semih Akkaya da, Ortopedi ve Travmatoloji, Beyin-Sinir Cerrahisi Servisi’nde yattıktan sonra taburcu olan hastası Mehmet Bey’in ameliyatının, başarılı geçtiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti. Yattığı serviste tüm çalışanların büyük ilgisini gören Mehmet Bey’e, Basın ve Halkla İlişkiler Uzmanı Şule Akan, Servis Hemşiresi Esra İnce ve diğer servis çalışanları, üzerinde ‘100 yaşında nice sağlıklı yaşlara’ yazılı pasta ile geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
Hastaneden hafta sonu taburcu olan Mehmet Kocamaz ve ailesi, başta doktorları Semih Akkaya olmak üzere, Cerrahi Hastanesi çalışanlarına, kendilerine gösterilen ilgiden duydukları memnuniyetlerini belirterek, teşekkür ettiler.
Denizli’nin Çal İlçesi Ortaköy’ünde 1915 yılında doğan ve biri kız beş çocuk yedi torun sahibi Mehmet Bey,  adeta koca bir çınar gibi ameliyat sonrasında da dinçliğini koruyor.35 yıldır Denizli’de yaşayan ‘Asırlık Çınar’, kendi tabiri ile, ‘aşlar dımsıdığı zaman doğmuş’ . Köyünde çiftçilikle uğraşarak evlatlarını en iyi şekilde yetiştirmeye gayret eden  Mehmet Bey, o dönemlerde, çok nadir olarak  4 erkek evladının haricinde tek kızının okumasını teşvik ederek, köyde de tüm ailelere kız çocuklarının okula giderek öğretmen, hemşire gibi meslek sahibi olmaları konusunda,  topluma örnek olmuş bir şahsiyet olarak da anılıyor. 
Evlatları  ve torunları ile güzel bir aile örneği sergileyen Mehmet Bey’in eşi İclal Hanım da 93 yaşında. 
Anılarında tarih kokuları var Mehmet Kocamaz’ın. 7 yaşında iken Türk Kurtuluş Savaşı'nda Kuva-yi Milliye önderi olan Demirci Ali Efe gelmiş kızanları ile köylerine. Ve Mehmet Bey’in babaannesinin büyük evinde konaklamaya başlamışlar. Henüz çocuk olan Mehmet Bey de sık sık onları ziyaret gittiğinde, kızanlarla birlikte Yunan askerlerinin kaçışlarını bile izlemiş ve bu, onun için nice anlamlı anılarından biri...
Babasının ameliyatı sonrasında  sohbet ettiğimiz en büyük oğul, Emekli Öğretmen Kemal Kocamaz da, bugün yaşlarına  rağmen dimdik ayakta duran anne ve babasının, kendilerini o zamanın şartlarına göre çok iyi yetiştirerek, eğitime teşvik ettiklerini, bugünlere gelmelerini sağladıklarını, gururla anlatırken, onların çocukları olmaktan duyduğu mutluluk da,  gözlerinden okunuyor.