Uzmanların yaptığı açıklamada İlk defa bebek sahibi olan Anne ve Babalar bu ilk tecrübelerinde bu şikayetten yakınıyorlar. Bebeklerdeki gaz sancısı anne babaların korkulu rüyasıdır genellikle sağlıklı bebeklerde, 2-3 hafta ile 4 ay arasında, haftada 3 günden fazla günde 3 saat kadar süren ağlama nöbetleri olur.
Bu kapsamda, İnfantil koliğin bebeklerde görülme sıklığı yüzde 17-30 arasındadır. Ailelerin yüzde 10-15’i, ilk 3 ay içinde bebeklerinin ağlaması nedeniyle hekime başvurması gerekir” dedi.

Türkiye’de yılda 1.4 milyon bebek doğuyor. Doğan bebeklerin yüzde 30’u gaz problemi yaşıyor. Bebeklerin gaz çıkarmalarını kolaylaştırmak ve sindirim sistemlerini düzenlemek için yılda 8-10 milyon kutu ilaç kullanılıyor. Bu da yılda 57 milyon TL’nin bebeklerin gaz probleminin giderilmesi için harcandığını gösteriyor. Bazı çalışmalarda infantil koliğin düşük doğum ağırlıklı bebeklerde daha sık görüldüğü ve daha geç başladığı belirtilmektedir.
İnfantilkolikli bebeklerin yüzde 5’inden azında altta yatan bir organik sebep bulunmaktadır. Bebeklerde gaz oluşumu sık olur ve bu durumda bebek ellerini ve ayaklarını yukarıya doğru gerdirerek ağlamaya başlar ve bebeğin bu bağırıp ağlaması genelde gaz çıkaramadığındandır. Ebeveynler olarak bebeğinizin infantil kolik rahatsızlığını, medical cihaz teknolojisi ürünü ile tedavi edebilirsiniz” dedi.

Bebeklerde Gaz Neden Olur?

Bebeğe şekerli su vermek
Emzikleri çok sık bala veya pekmeze batırmak
Çok erken bebek için ek gıdalara başlamak
Tatlı meyvelerin ve meyve sularının çok fazla tüketilmesi
Meyve sebzelerin yeteri olgunluğa ulaşmadığı halde tüketilmesi
Bebeğin hareketinin kısıtlı olması ve kundakla sırasında çok sıkılarak hareketi önlemek
Gereğinden fazla sıvı ya da su tüketmek
Bozulmuş süt ve süt ürünleri