Denizli İl Sağlık Müdürü Doktor Mahmut Tekin, 112 acil numarasının gereksiz yere meşgul edilmesiyle ilgili olarak vatandaşları bilinçlendirmek için çalışma yapacaklarını söyledi.
Denizli’de 112 çağrı merkezine gelen asılsız telefonların sorun oluşturmaya devam ettiği bildirilirken, ayda 5 bin civarında gelen çağrıların yüzde 80’inin asılsız çıktığı kaydedildi. İl Sağlık Müdürü Doktor Mahmut Tekin,insanların bir gün kendileri acil hasta olabileceği fikrini benimsemesi gerektiğinin altını çizerek, “Denizli merkezinde 8 adet 112 merkezi bulunmakta. İlin nüfus yoğunluğuna göre bakanlığın belirlediği 50 bin nüfusa 1 istasyon düşmekte. İl genelinde 1 komuta kontrol merkezi olmak üzere 29 acil servis istasyonu hizmet vermekte. Vatandaşların aramaları sonucunda ilk anda ambulans yola çıkıyor. Vatandaşlarımızın bir bölümü ambulansın çıkmadığını düşünerek telefonda tepki gösteriyor fakat ambulanslar ilk andan itibaren yola çıkmış oluyor. Vatandaşlarımız bu konuda daha duyarlı olmalılar. Asılsız ihbarlar da artık yapılmamalı. Bu hat boşuna meşgul edilmemeli. Bu konuda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek üzere çalışmalar yapacağız” dedi.
Tekin, 2012 yılında 112 Acil Servisin müdahale ettiği toplam vaka sayısının 42 bin civarında olduğunu dile getirirken, bu sayının 2013 yılının ilk 6 aylık döneminde 23 bine yaklaşmış durumda olduğunu söyledi.