Denizli Belediyesi her yıl düzenlediği Ramazan Ayı Etkinlikleri’ne, bu yıl farklı etkinlikler düzenleyerek nostalji özlemini çeken ve o eski dönemlerde kalan unutulmaya yüz tutmuş Ramazan Ayı eğlencesini yeniden yaşatıyor.  

Eskiden Ramazan ayı geldiğinde herkeste bir heyecan başlar, ibadetin en yoğun yaşandığı ay olduğu kadar ramazan eğlenceleri de, özellikle çocukların gönüllerince eğlenmeleriyle bilinirdi. Cambazlar, hokkabazlar, macuncular, kağıt helvacılar, karagöz ustaları, meddahlar ve ortaoyuncular ramazan ayının arifesinde aranıp bulunur ve ramazan eğlenceleri haftalar öncesinden hazırlanırdı.  Denizli Belediyesi de, etkinliklerinde eski ramazan ayı kutlamalarında ne varsa aynısını hazırlayıp geçmişin özlemini çeken Denizlililer’in beğenisine sundu. 

Binlerce kişi, Ramazan Ayı başından beri Denizli Belediyesi’nin kurduğu iftar çadırlarında, ezan sesinin duyulmasının ardından dualar ederek oruçlarını açtı. Her gün yaklaşık 5 bin kişi orucunu bu çadırda açmaya devam ediyor. Belediye, yolda, durakta evine gitmek için bekleyen, araçlarla seyahat halinde olan vatandaşları da unutmadı. Her gün 2 bin 500 kişiye iftar paketleri hazırlanarak kentin dört bir tarafında dağıtılıyor. Söz konusu iftar paketleri ve iftar çadırlarındaki programa ek olarak her gün farklı bir mahallede olmak üzere 500 kişilik iftar sofrası oluşturuluyor.


-ŞENLİKLER İNCİLİPINAR PARKI’NDA-

Denizli Belediyesi her yıl düzenlediği Ramazan etkinliklerinin bu yıl ki mekanı İncilipınar Parkı. İncilipınar Parkı’nın muhteşem atmosferinde gerçekleştirilen ilk gün ki etkinlikler büyük beğeni topladı. İncilipınar Parkı’na gelenler Ramazan Ayı’na, yakışır bir gece geçirdi. Özellikle çocuklar hazırlanan birbirinden farklı aktivitelere katılarak doyasıya eğlendi. Birbirinden değişik yarışmaların gerçekleştirildiği gecede, orta oyununu da çocuklar tarafından ilgiyle izlendi. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Denizli Belediye Konservatuarı tarafından sahnelenen Destan Gülistan gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı. 

Ramazan süresince İncilipınar Parkı’nda gerçekleşecek şenliklerde her akşam farklı bir etkinliğe imza atılacak. Denizlileri kucaklamayı amaçlayan programlar özellikle çocukları çok mutlu edecek. Her akşam iftardan sonra Geleneksel Türk Tiyatrosu Karagöz- Hacivat, orta oyunu, meddah, Aşuk ile Maşuk ve çocuklara yönelik çeşitli gösteriler sunulacak. Çocuklar için gerçekleştirilen gösterilerin yanı sıra teraviden sonra ise tasavvuf, halk müziği ve Türk sanat müziği konserleri, çeşitli sohbet ve şiir dinletileri ile İncilipınar Parkı bir ay boyunca bambaşka bir görünüme sahip olacak.

Denizli Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 368 farklı noktada düzenlemeye başladığı etkinlikle Ramazan’ı bu yıl başka bir coşkuyla hissettiriyor.