Denizli Ak Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, Ayrıca bu desteklerin giderek arttığını ve bu hibelerin sadece 1.5 yılda 35 milyon 448 bin 519 TL’ye ulaştığını belirtmiştir. Bununla birlikte “KOBİ Proje destek programı ve İşbirliği Güçbirliği destek programı çerçevesinde sağlanan desteklerle Denizli’nin Türkiye birincisi olduğunu ifade etti.
Hükümetimiz tarafından başlatılan ve kosgeb tarafından bankalar aracılığıyla kullandırılan sıfır faizli veya düşük fazili kredilerde Denizli’mizde son 8 yılda 334 milyon 642 bin 291 TL kredi kullandırımı gerçekleştirildi..

Denizli, destek şampiyonu.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı (KOSGEB) kapsamında verilen desteklerde, Denizli iki alanda, birinci oldu. 12.356.507 TL karşılığında toplam 140 projenin uygulanmaya başladığı KOBİ proje desteğinde Türkiye birincisi olan Denizli, İşbirliği Güçbirliği projesi kapsamında 7 milyon 500 bin destek almaya hak kazandı. 11 projenin uygulandığı İşbirliği Güçbirliği projesi 5 firmanın bir araya gelmesiyle gerçekleşiyor. Tedarik, üretim, pazarlama ve tasarım alanlarında yapılan projelerin ana teması ortak sorun ortak çözümdür. Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirleri geride bırakarak iki alanda Türkiye birincisi olan Denizli’nin, girişimci ve yatırımcı ruhunu bir kez daha ortaya çıkardığını belirterek, “İhracatlarını artırmak, Pazar payı yükseltmek, Verimliliklerini artırmak, Maliyetlerini düşürmek, Kapasite artırmak, Ürün/hizmet kalitesi yükseltmek, Bölgesel gelişim düzeyine katkı sağlamak, Kaynakların etkin kullanımını sağlamak, Kurumsallaşmaya yönelik, Müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik KOBİ proje yapan 140 firmamız, KOSGEB’in hibe desteklerinden yararlanarak, işletmelerini geliştirmeye yönelik önemli ve büyük projeler geliştirmişlerdir. Üst limiti 150 bin TL olan KOBİ projeler alanında, Denizli Türkiye birincisi olmuştur. Aynı şekilde, İşbirliği Güçbirliği projesinde de, Denizli 11 proje ile ilk sırada yer almıştır. 11 proje karşılığında, 7 milyon 500 bin TL destek sağlanmıştır. Girişimcilik, AR-GE İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama destek programı ile Genel Destekler programı kapsamında, 43 milyon 285 bin 895 TL destek sağlanmıştır. Firmalarımız aldıkları bu desteklerle hem kendilerine geliştirmişler, hem de ülke ekonomisine katkı sağlayarak, istihdam oluşturmuşlar” dedi.

KOSGEB’in desteklerini artarak devam edeceğini sözlerine ekleyen Denizli Ak Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, hedefimiz 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat gerçekleştirmek olduğunu vurgulayarak, “9 yıllık iktidarımız döneminde gerçekleştirdiğimiz reformlar, ülkemize güven ve istikrar ortamı sağladıklarını belirten Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, “Önümüzdeki dönemde de, yapabileceklerimizi hedef olarak belirledik. Hedeflerimize ulaşmak için projelerimiz hazır.Türkiye'nin İhracat Vizyonu'nu, 3 aşamada 5'er yıllık vizyonlar ile, Atılım - Yatırım - Liderlik şeklinde dönemselleştirdik. Dünya ticaretine baktık, Türkiye ile karşılaştırmalar yaptık. Rakamlar önemli ama "Pazar Payı” daha da önemli. 2023'te 500 Milyar dolar demek, dünya ihracatından payımızı 13 yılda 2'ye katlamak demek. İlk 20 ihracatçı ülke arasına girmek demek. Bunun için teknolojik gelişim ve altyapı olarak bugün; teknolojik dönüşümde geciken, fiyatta rekabet etmeye çalışan, dışarıya bağımlı, kapasite artışına odaklanan bir yapıda iken yarın; vizyoner, yüksek katma değer elde eden, Ar-Ge ve tasarım yapan, etkin ve verimli bir yapı olmayı hedefliyoruz. Ülke konumlanması açısından bugün; fasoncu, ürün odaklı, yerel üretici konumda iken yarın; pazarı set eden, küketici odaklı, global markalar çıkarmış bir ülke olmayı hedefliyoruz İş yapış şekli açısından bugün; kısa vadeli çözümlerle idare eden, bürokraside çok başlılık ve koordinasyon eksikliği yaşayan bir ülke iken yarın; Stratejik düşünen ve uzun vadeli planlar yapan, paydaşlar arasında koordinasyonu en üst düzeye taşıyarak, sinerji üreten bir ülke olmayı hedefliyoruz. Bunları gerçekleştirme yolunda KOSGEB’in desteklerinin önemi çok büyük. Büyük hedeflere ulaşmamız için, büyük düşünüp, işletme olarak büyümemiz, vizyon ve misyon olarak kendimizi geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

Girişimciliğin de önemine değinen Denizli Ak Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, hükümet olarak bu alanda yapılan çalışmaları en üst seviyede desteklediklerini vurgulayarak, “Haziran 2010 ile Aralık 2011 tarihleri arasında ilimizde 47  adet uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlenmiştir. Bu eğitimlerde 1241 katılımcı sertifika almaya hak kazanmış ve işletmesini kurarak girişimcilik desteği alma hakkını elde etmiştir. ilimiz başvuru sıralaması ve yapılan eğitimler sıralamasında Türkiye genelinde  İstanbul-Ankara-İzmir illerinden sonra 4. sırada yer almaktadır. 2010-2011 yılları arasında Denizli Hizmet Merkezi Müdürlüğümüze toplam 150 girişimci başvuruda bulunmuştur. Bu başvurulardan 140 adedi değerlendirilmiş ve destek almaya hak kazanmıştır. Projesi kabul edilen bu 140 işletmeye geri ödemeli ve geri ödemesiz olmak üzere 4.069.900 TL destek verilmesi uygun görülmüştür. Bu destek ile birlikte tahmini olarak 208 yeni personel istihdam edilmiştir” açıklamasında bulundu.