AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Mehmet Yüksel huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret etti. Huzurevinde kalan sakinlerin yaşlılar haftasını kutladı, onların ellerini öptü ve karanfiller dağıttı. Yüksel; “Yaşlılarımız, ülkemizin hafızası, vicdanı ve gelecek nesillerin rehberidirler” dedi.

Yaşlılar Haftası nedeniyle Ak Parti Denizli Milletvekilli Mehmet Yüksel Huzurevi sakini yaşlıları ziyaret etti. Yaşlılara karanfil dağıtan ve onların dertlerini dinleyen Milletvekili Yüksel’in ziyaretinde duygu dolu anlar yaşandı. Milletvekili Yüksel ziyaret sonrası açıklama yaparak yaşlıların yaşam şartlarını kolaylaştırmak için her türlü adımın atılmasına destek verdiklerini ve bundan sonra da aynı kararlılıkla destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. Milletvekili Yüksel açıklamasında şunları söyledi: “Günümüzde her insanın ömrü nispetinde tattığı ve kaçınılmaz olarak yaşanan yaşlanma süreci; yaşlılarımızda daha çok yalnızlaşma olarak hissedilmektedir. Oysa millet olarak bizler inancımız, kültürümüz ve geleneğimiz gereği yaşlılarımızı yük olarak gören değil, tam aksine onlara ihtimamla ve sevgiyle yaklaşan bir anlayışa sahibiz. Çünkü bizler büyüklerimize hizmet ederek onlara layık olabileceğimizi bilen bir büyük kültürün ve medeniyetin çocuklarıyız. Dünya üzerinde manevi değerlerine en çok sahip çıkan millet bizim milletimizdir. Onun için yaşlılarımız bizim dünümüz, bugünümüz ve yarınlarımızdır. Huzurevi sakini olan yaşlılarımızın yalnızlaşmalarının önüne geçmek için onları her zaman hatırlayıp, zaman zaman bir araya gelip ve onları dinlemek son derece önemli. Bugün biz burada yaşayan büyüklerimizi ziyaret ederek bir nebzede olsun, mutluluk yaşatmanın gayretini ortaya koyduk. Bizlerin, Yaşlılarımızın geride bıraktığı hayat tecrübelerinden ve yaşattıkları nice güzelliklerden öğreneceğimiz çok şey var. Bu düşünceyle yaşlılarımıza ve tüm insanlara hizmet etmenin sosyal bir sorumluk olduğu bilincini taşıyoruz. Unutmayalım ki, kendi varlığımız ve evlatlarımızın geleceği ne kadar önemliyse yaşlılarımızda bizim için o kadar büyük öneme sahiptirler.

Yaşlılarımız Hizmetin En İyisine Layık…

Yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırmak için her türlü adımı atmanın önemine değinen Milletvekili Yüksel; “Yaşlılarımızın hayatlarını kolaylaştıracak icraatlarımıza her gün yenisini ekliyoruz. Evde bakım hizmetiyle bakıma muhtaç yaşlılarımıza evde sağlık hizmeti ve evde bakım hizmeti sunulmasını sağlıyoruz. Yatılı bakım hizmetinden yaşlılarımızın faydalanmasını sağlıyoruz. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan ve 65 yaşını doldurmuş bakıma ihtiyacı olan yaşlılarımıza toplumumuz tarafından 65 yaş maaşı olarak bilinen 2022 sayılı yasa gereği maaş verilmesini sağlıyoruz. Yine akşamları ailesinin, çocuklarının yanında kalan yâda kimsesiz yaşayan yaşlılarımız için gündüz yalnızlıklarına ortak olmak ve yalnızlık yaşatmamak adına talepleri doğrultusunda gündüz bakım hizmeti verilmesini sağlıyoruz. Bunların yanı sıra Denizli belediyemiz sevgi eli aracılığıyla yaşlılarımızın evlerinin temizlik işleri başta olmak üzere hastaneye ulaşımları veya zaruri ihtiyaçlarının dışarıdan karşılanması ile ilgili gerekli kolaylıkları sağlamaktadır. Bu hizmetler yeterli mi tabiî ki yaşlılarımız için yeterli hizmetler değil. Çünkü onlar yaşamdan çıkardıkları derin tecrübeleri, bilgi ve birikimleri ile her zaman faydalanmamız gereken bir hazine gibi geleceğe ışık tutacak bir kaynaktırlar. Bu duygularla hemşerilerimizin bir gün yaşlanacaklarının kaçınılmaz olduğu bilinciyle hareket ederek, gerek huzurevi sakini olan yaşlılarımıza, gerekse çevremizde bulunan tüm yaşlılara karşı gerekli hassasiyeti en iyi şekilde göstermesi ve onları ziyaret ederek gönüllerini alması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Bu anlamlı hafta vesilesiyle bütün değerli büyüklerimizin yaşlılar haftasını kutlarken, sağlıklı, nice uzun ömürler diliyorum” dedi.