ANKARA (CİHAN)- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Özel Kalem Müdürü Serdar Çam, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanlığı'na atandı.
    TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in Ağustos 2009 tarihinden bu yana Özel Kalem Müdürlüğü'nü Çam’ın TİKA Başkanlığı'na atanmasına ilişkin karar, 5 Haziran 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
    Dr. Çam, Eylül 2002-Ağustos 2009 tarihleri arasında yedi yıl süresince, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'deki makamında özel kalem müdürü olarak görev yaptı. 1992–2002 yılları arasında, Ankara, İstanbul ve yurtdışında çeşitli şirketlerde üst-düzey yönetici olarak çalıştı. Üniversitelerde yarı zamanlı olarak uluslararası yatırım, uluslararası ticaret ve yönetim dersleri verdi.
    Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kimya Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Çam'ın Boston Üniversitesi'nden işletme dalında master derecesi, Marmara Üniversitesi'nden uluslararası pazarlama dalında doktorası bulunuyor. Çam, babasının Dışişleri Bakanlığı'ndaki görevi nedeniyle ilköğrenimini Libya ve Fransa'da, ortaöğrenimini ise Lefkoşa Türk Maarif Koleji'nde tamamladı. Evli ve 3 çocuk babası olan Çam, İngilizce, Fransızca ve Almanca biliyor.
CİHAN