İZMİR (CİHAN)- Seçim çalışmalarına devam eden AK Parti adayı Aydın Şengül, “Zihinlerde iz bırakan bir İzmir sevdamız var.” dedi. Aynı zamanda şehir plancısı olan Şengül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı çılgın projelere İzmirlilerin sahip çıkacağını söyledi. AK Parti’nin verdiği her sözü yerine getirdiğini belirten Şengül, “Başbakanımız'ın, zihinlerde iz bırakan bir İzmir oluşturma amacı var ve bu hedefi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız.” şeklinde konuştu.
Aydın Şengül, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt ve teşkilatla birlikte Karşıyaka Çarşısı’nda esnaf ziyaretleri yaptı. Partisinin, yapamayacağı işler için söz vermek yerine, projeleri bir bir devreye soktuğunu ifade ederek, “İzmir’de yaklaşık 1 milyon konutun 150 bini gecekondu. Şehir yenileme projeleriyle ekonomik ömrünü doldurmuş bu yapılardan arındırılacak. Vatandaşların desteği alınarak, bu bölgelere 50-65 metrekarelik konutlar yapılıp 100-120 lira taksitlerle dağıtılacak. İşte o zaman İzmir, yaşanacak ve güzel bir kent olacak. O işler lafla, duvarlara, panolara yazarak olmuyor. İzmir’e AK Parti’nin eli değecek, aynı zamanda iş ve aş gelecek.” dedi.
Karşıyaka Diyarbakırlılar Derneği'ni de ziyaret eden Şengül, ayrıştırıcı değil, birleştirici siyaset yaptıklarını söyledi: "Toplumda etnik köken, din ve dil ayrımı gözetmeden, herkes için demokrasi, herkese özgürlük için çalışıyoruz. İnsan odaklı bir parti olarak, hiçbir şekilde insanları ayrıştırmadan, bütünleştirici bir çizgide siyaset yapmaya çalışıyoruz. Bu yönde her türlü ayrımcılığın karşısındayız. Ortak değerlerimiz ışığında birleşerek, toplumda barışı ve demokrasiyi egemen kılmak öncelikli hedefimizdir." CİHAN